Banc Sabadell registra un benefici rècord de 308 milions d'euros el primer trimestre, un 50,4% més
L'entitat, amb seu a Alacant, explica que este resultat s'ha vist recolzat pel dinamisme de l'activitat comercial i la millora de la qualitat dels actius, que han permés elevar el marge d'interessos i reduir les provisions
El Grup Banc Sabadell ha obtingut un benefici net atribuït, rècord en un primer trimestre, de 308 milions d'euros, un 50,4% més que en el mateix període de l'exercici anterior, segons la informació que ha remés este dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
El banc explica que este resultat s'ha vist recolzat principalment pel dinamisme de l'activitat comercial i la millora de la qualitat dels actius, que han permés elevar el marge d'interessos i reduir les provisions.
Així, el marge d'interessos va créixer un 11,9% interanual, fins a 1.231 milions d'euros, mentre que les comissions es van situar en 340 milions d'euros, amb un descens del 3,1% en taxa interanual, en línia amb el que s'esperava.
D'esta manera, els ingressos del negoci bancari (marge d'interessos més comissions netes) van aconseguir els 1.571 milions d'euros, un 8,3% més en termes interanuals i un 1,3% per damunt del trimestre anterior.
La partida d'altres resultats d'explotació va suposar un cost de 162 milions, després d'apuntar en esta línia l'abonament de 192 milions de l'impost extraordinari a la banca. El 2023, el banc va pagar 157 milions d'euros per este gravamen.
Els costos totals es van elevar fins a 751 milions d'euros entre el gener i el març, la qual cosa representa un increment del 2,9% interanual.
Com a resultat de l'augment dels ingressos del negoci bancari i de la "contenció" en els costos, el marge recurrent va créixer un 13,8%, fins a 820 milions, i la ràtio d'eficiència del grup va millorar 3,8 punts enfront del tancament de l'exercici 2023, fins a situar-se en el 47,6% en el primer trimestre del 2024.
L'activitat hipotecària va reflectir també una evolució positiva, de manera que el primer trimestre d'enguany la concessió d'hipoteques va créixer un 20% respecte al trimestre anterior, fins a 908 milions, amb un augment gradualment positiu mes a mes. No obstant això, en termes interanuals, la formalització d'estos préstecs encara va descendir un 11%.