Barcala: "La llei d'habitatge empara l'okupa i persegueix el propietari"

L'alcalde d'Alacant destaca que el consistori ha reactivat plans parcials per a "la construcció de 6.000 habitatges, dels quals 2.500 seran socials i a preu protegit"

Luis Barcala, alcalde d'Alacant, durant la seua intervenció en l'obertura de l'IV Fòrum Econòmic de 'El Español' a Alacantt
Luis Barcala, alcalde d'Alacant, en l'obertura de l'IV Fòrum Econòmic d''El Español' a Alacant / El Español

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala (PP), ha afirmat este dilluns que la llei d'habitatge "empara l'okupa i persegueix el propietari, tanca la porta a l'arrendatari". Considera que això és "la realitat de lleis fetes des de la ideologia per a protegir uns poquets en contra dels drets i llibertats de la immensa majoria de tots".

Barcala, que s'ha pronunciat així en l'IV Fòrum Econòmic d'El Español a Alacant, ha manifestat també que el fenomen de la turismofòbia "no és alié a banderes polítiques i a ideologies molt concretes".

De fet, l'alcalde ha subratllat que "no existeix, és fictici, però és molt interessat. I ara estem començant a entendre on estava l'interés de llançar eixa campanya turismofòbica per a poder responsabilitzar, posteriorment, de tots els problemes de l'habitatge no als qui en són responsables, sinó al turisme; concretament, als apartaments turístics".

"No hi ha un problema amb els apartaments turístics"

Ha incidit en el fet que "no hi ha un problema amb els apartaments turístics" a la capital alacantina, "almenys des de la càtedra que té l'Ajuntament" d'esta ciutat amb la Universitat d'Alacant (UA). "No tenim un sostre aconseguit", ha recalcat.

"Tenim un nyap de llei d'habitatge; un altre nyap més que genera infinitat de danys col·laterals", ha apuntat.

D'altra banda, l'alcalde s'ha referit al Pla Viu de la Generalitat i ha detallat que l'Ajuntament ha posat a la disposició del govern valencià huit solars que estan sent estudiats per a "estrictament la promoció d'habitatges de preu protegit".

Construcció de 6.000 habitatges

Barcala ha explicat que, "simultàniament", el consistori "ha reactivat aquells plans parcials que estaven en un calaix" per a "la construcció de 6.000 habitatges, dels quals aproximadament 2.500" seran "socials, a preu protegit", i ha avançat que l'objectiu és materialitzar esta actuació en "els pròxims tres o quatre anys".

"Això se suma a la iniciativa que des del Consell del president Carlos Mazón s'impulsa també en relació amb l'habitatge social i això són polítiques reals", ha recalcat l'alcalde. Barcala ha assegurat que els "costa molta faena posar en marxa tot això quan amb el primer" amb qui han de "lluitar és amb el govern d'Espanya amb una llei d'habitatge que empara l'okupa i persegueix el propietari".

També et pot interessar

stats