El BCE es disposa a baixar este dijous els tipus d'interés en 25 punts bàsics fins al 3,5%

En la cita s'estrenarà l'exministre socialista José Luis Escrivá com a governador del Banc d'Espanya

Seu del Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt (Alemanya)
Seu del Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt (Alemanya) / Sebastian Gollnow (Europa Press)

El Banc Central Europeu (BCE) retallarà els tipus d'interés en 25 punts bàsics en la reunió d'este dijous i continuarà amb la normalització de la seua política monetària iniciada al juny i pausada al juliol, segons han coincidit els experts consultats per Europa Press. En esta cita, a més, s'estrenarà l'exministre socialista José Luis Escrivá com a governador del Banc d'Espanya,

En concret, Bank of America preveu que l'institut emissor opte per reduir la taxa de dipòsit en 25 punts bàsics, fins al 3,50%, però sense canvis en el full de ruta futur. Des de BOFA anticipen que l'institut emissor prossegueix amb el seu enfocament cita a cita i dependent en les dades. Així mateix, consideren que els riscos estan escorats cap a una retòrica "una mica més acomodatícia" enfront de l'afebliment de les perspectives de creixement econòmic europeu i les discrepàncies internes dins del propi consell de govern del banc.

"Hauríem de tindre un poc menys de creixement a curt termini, una inflació lleugerament més alta el 2024 i una perspectiva a mitjà termini sense canvis. Qualsevol revisió a la baixa més enllà (i inesperada) podria obrir oficialment la porta a una baixada de tipus a l'octubre", ha afegit Bank of America. En línies molt similars, l'equip de Nomura coincideix que es reduirà la taxa de dipòsit en un quart de punt enfront d'un "creixement més feble i una desacceleració dels salaris". Igualment, consideren que Christine Lagarde posarà l'accent durant la roda de premsa en la dependència de les dades i un plantejament reunió a reunió.

Nomura espera que el BCE continue ajustant els tipus per a deixar-los en el 2,5% el setembre del 2025. Pel camí, augura una retallada de 25 punts bàsics al desembre i de tres més per idèntica quantitat al llarg de l'any que ve.

Des d'AXA IM, també donen per "totalment descomptat" que el BCE es decantarà per una disminució de 25 punts bàsics. No obstant això, l'expert ha destacat que hi ha dins del seu consell membres com Klaas Knot, que necessiten "dades i informació completes", o l'economista cap, Philip Lane, que no dona per assegurat el retorn a l'objectiu del 2% d'inflació.

El director global d'inversions de Renda Fixa d'Allianz Global Investors, Michael Krautzberger, pronostica que s'acordarà una baixada de 25 enters i que es revisaran les previsions de creixement i inflació per a este exercici i el posterior. D'altra banda, l'analista ha indicat que, malgrat que els mercats assumeixen que el següent ajust arribarà al desembre, l'alentiment del mercat laboral als Estats Units i la possibilitat que la Reserva Federal retallada en 50 punts bàsics "no permeten descartar un moviment del BCE a l'octubre".

També et pot interessar

stats