El benefici del Banc Sabadell es desploma un 99,7% el 2020
La Covid-19, l'ajust de personal i els actius problemàtics procedents de la CAM ha afectat els comptes de l'entitat catalana.
El Banc Sabadell ha tancat 2020 amb un benefici de dos milions d'euros, un 99,7% menys que el 2019, quan va guanyar 768 milions, després de aprovisionar 2.275 milions per la crisi del coronavirus, liquidar l'esquema de protecció d'actius de la CAM i escometre un ajust de plantilla. Tot i això, ha evitat entrar en números rojos. L'entitat catalana, amb seu social a Alacant, inicia una nova etapa el 2021 després de trencar la fusió amb el BBVA, que treballa ja en el disseny del pròxim pla estratègic, que veurà la llum el mes de maig.
El banc estarà capitanejat en aquest nou cicle per César González-Bueno com a nou conseller delegat, i a l'equip se sumarà també Leopoldo Alvear, fins ara director financer de Bankia, que substituirà en el càrrec Tomás Varela, ha informat aquest dilluns el Sabadell a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
En l'exercici 2020 l'entitat va veure llastats els seus resultats per la crisi del coronavirus, que va portar el grup a aprovisionar 2.275 milions d'euros per a fer front a possibles impactes futurs derivats de la pandèmia. En el quart trimestre el banc va executar la venda de tres carteres d'actius problemàtics procedents de la CAM que ascendien a 1.200 milions d'euros, liquidant així l'esquema de protecció d'actius que va rebre a canvi de quedar-se l'entitat alacantina el 2011.
També en aquest període el grup va efectuar un pla d'ajust de plantilla amb l'eixida voluntària de 1.817 persones, una mesura que suposarà un estalvi de costos anual de 141 milions, va explicar el banc en un comunicat.
4.749 milions d'ingressos, un 6,2% menys
El 2020 els ingressos del negoci bancari del Sabadell, que engloben el marge d'interessos i les comissions netes, van sumar 4.749 milions, un 6,2% menys, si bé en l'últim trimestre ja van mostrar un comportament positiu, amb un creixement superior al 3%. L'entitat va millorar en l'últim exercici la seua ràtio de morositat, que es va situar en el 3,6%, dues dècimes menys que un any abans.