Benicarló celebra els actes centrals de la XXXII Festa de la Carxofa

El mercat gastronòmic ha obert les portes este dissabte en un esdeveniment que ja és un referent culinari de la Comunitat Valenciana

Parada de carxofes al Mercat Gastronòmic de la Fira de la Carxofa 2025 a Benicarló
Parada de carxofa al mercat gastronòmic de la Festa de la Carxofa 2025 a Benicarló

Benicarló celebra este cap de setmana els actes centrals de la XXXII Festa de la Carxofa, un esdeveniment que ja és un dels grans referents gastronòmics de la Comunitat Valenciana i que cada any atrau milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa amb denominació d’origen.

El mercat gastronòmic ha obert les portes este dissabte al centre de la ciutat, amb una gran oferta culinària i una àmplia programació de demostracions de cuina, degustacions i també música en directe. L'espai uneix les millors propostes gastronòmiques dels restaurants de Benicarló a més de demostracions de cuina, tast de vins, degustacions d’olis i de productes de proximitat, així com una àmplia programació cultural que inclou música en directe, tallers i activitats d’animació infantil.

Una de les parades del mercat gastronòmic de la XXXII Festa de la Carxofa a Benicarló
Una de les parades del mercat gastronòmic de la XXXII Festa de la Carxofa a Benicarló

La regidora de Turisme, Inma Calvet; el regidor d’Agricultura, Borja Castell; el regidor d’Arts Escèniques, Carlos Delshorts, i el president de l’associació Restauració Benicarló, Iván Alemán, han destacat l’excel·lència de l’oferta culinària i la combinació amb una programació gastronòmica i cultural extensa que enriqueix l'experiència dels visitants. Remarquen la tradició, la innovació i la qualitat dels productes locals. 

El conseller d’Agricultura, Miguel Barrachina, ha volgut reivindicar que la de Benicarló “és la millor carxofa del món, recol·lectada per quasi 2.000 cooperativistes” i les ajudes de la Generalitat per a este sector amb motiu de la sequera per valor de 2,5 milions d’euros. Barrachina també ha animat la gent a acostar-se a Benicarló per a gaudir de la proposta.

Una programació per a reivindicar “la millor carxofa del món”

Els actes van començar el divendres 24 de gener amb el sopar de gala i el lliurament del premi Carxofa d’Or a Roberto Bosquet, més conegut com a xef Bosquet, un referent de la cuina saludable i innovadora que cada dia captiva milers de persones en les xarxes socials, on compta amb més de dos milions de seguidors. Durant el sopar, també es va retre homenatge a la llauradora Pilar Senar Branchat, en reconeixement a tota una vida dedicada al camp i com a representant d’una generació de dones que, amb dedicació i sacrifici, han tingut un paper fonamental en l’agricultura benicarlanda.

Durant tot el cap de setmana estarà oberta la fira de productes gastronòmics i de proximitat a la plaça de la Constitució. Enguany seran 41 els estands que hi participaran, majoritàriament empreses alimentàries dels sectors de les hortalisses, fruites i verdures, olis, vins, formatges, torrons, melmelades, mels, licors, carns i embotits, productes gurmet i de la mar o cerveses. A més, també hi haurà estands d’artesania i, coincidint amb el mercat gastronòmic, els espais culturals de Benicarló obriran durant tot el cap de setmana.

També et pot interessar

stats