Bimbo inicia la negociació amb el comité d’empresa de les condicions d’eixida de la plantilla del Verger

La fàbrica deixaria de funcionar per Setmana Santa i posa fi a mig segle d'activitat a la província d'Alacant

Planta de Bimbo a el Verger
Planta de Bimbo a el Verger / Google Maps

La direcció de Bimbo té previst reunir-se aquest dimarts amb el comité d’empresa per a negociar les condicions en què es produiran les eixides dels treballadors i treballadores de la fàbrica del Verger (Marina Alta). A hores d’ara, encara no han transcendit quines són les condicions que proposarà la multinacional a la plantilla, però sí que ha comunicat que la planta deixarà de funcionar per Setmana Santa per a posar fi a mig segle d'activitat a la província d'Alacant. La planta dona treball actualment a noranta persones.

El dimecres Grupo Bimbo va comunicar al personal de la fàbrica l'imminent tancament de la planta. La planta del Verger es dedica a la fabricació de pa torrat i un tipus d'aperitiu que es comercialitza amb el nom de Takis.  CCOO va assenyalar en el comunicat on denunciava la decisió del grup que la fàbrica té més de cinquanta anys —era l'antiga factoria d'Ortiz— i que s'havia convertit en un referent per a la comarca, que viu del turisme, "i ara es queda sense una activitat industrial que és fonamental". El sindicat ha explicat que arranca un període de negociació de trenta dies en què el sindicat "tractarà de trobar la millor solució per a la plantilla", amb l'objectiu de defensar l'ocupació i l'activitat.

La planta més pròxima al Verger està a Paterna i la distància obligaria a trasllats domiciliaris, la qual cosa dificulta les possibles recol·locacions per motius de conciliació familiar.

El president del comité d'empresa, José González, va anticipar que la plantilla està disposada a "la lluita" per a defensar els seus drets amb la finalitat de tractar de "minimitzar" les conseqüències d'aquesta decisió de Bimbo, grup del qual ha posat de manifest que "guanya molts diners a escala global".

També et pot interessar

stats