El bloqueig turístic del Regne Unit deixa una factura setmanal de 56 milions d'euros a la Comunitat Valenciana
Alguns experts apunten a Benidorm que els obstacles per a viatjar a Espanya no són només sanitaris, i que la decisió és també econòmica i política
El bloqueig turístic del Regne Unit a Espanya deixa una factura setmanal de 380 milions d'euros en el sector, que pujarà a 480 al juliol. A la Comunitat Valenciana l'empremta econòmica és de vora 56 milions d'euros setmanals, segons la plataforma turística Exceltur.
Els experts apunten al fet que els obstacles per a viatjar a Espanya no són només sanitaris. Asseguren que la decisió de posar en groc el semàfor és també econòmica i política. José Luis Zoreda, vicepresident d'Exceltur, ha indicat a À Punt que "si Grècia té 60 illes amb un 100% de la població vacunada i estan en groc, això em fa pensar que les raons no són només sanitàries".
Diferents veus del sector turístic apunten també a la necessitat del foment del turisme local, batejat per la premsa com 'staycation', i que busca que part dels 54.800 milions d'euros que els britànics es gasten en les vacances, enguany es queden al Regne Unit.
La majoria dels turistes anglesos arriba a través dels majoristes de viatges, que tenen tota l'operativa paralitzada a l'espera que el semàfor britànic de la Covid, hui en dia en groc, es pose en verd. A l'hotel Don Pancho de Benidorm han arribat els primers turistes britànics d'enguany, que han desafiat els entrebancs del govern del seu país per a fer vacances en destinacions com Espanya.
En tornar hauran de teletreballar per a complir la quarantena de 10 dies a la qual els obliga el seu país, però no els importa. Són conscients que darrere de la decisió del govern britànic hi ha més raons que les sanitàries.
Per alleujar el dur colp que suposa la no arribada del mercat britànic, el sector turístic reunit aquest dijous a Benidorm reclama a les administracions ajudes directes i més flexibilitat en la tramitació.