El Bo Viatge del 2024 comença amb més de 120.000 peticions en les quatre primeres hores

El popular programa de subvencions turístiques obri inscripcions aquest dimarts per a la tercera edició i registra incidències puntuals per a demanar torn per l'allau de sol·licituds

Turistes al mirador de Culla
Turistes al mirador de Culla / Alfredo García Barrachina (Cullaturistica)

És un dels programes d'ajudes públiques més sol·licitats i precisament aquesta popularitat és el seu taló d'Aquil·les. Aquest dimarts s'ha posat en marxa la tercera edició del Bo Viatge, la ferramenta que la Generalitat va impulsar el 2020 amb l'objectiu de donar suport al sector turístic durant la pandèmia i que proporciona descomptes per a viatjar per la Comunitat Valenciana fora dels períodes vacacionals. L'allau de peticions en els primers minuts en què s'han obert les inscripcions per a la cita prèvia ha sigut tanta que s'han tornat a generar incidències tècniques en el portal web, igual que va ocórrer les vegades anteriors, cosa que no ha tardat a generar queixes entre els i les usuàries.

La data, 2 de gener a les 10:00 hores, estava apuntada a foc en l'agenda de molts. Els més matiners, que s'han llançat a l'ordinador al cap de pocs segons d'activar-se el termini, s'han trobat amb moltes dificultats per a poder completar el tràmit. Els missatges de Service Unavailable o "S'ha superat el límit de concurrència" no han tardat a aparéixer en les pantalles i han posat a prova la paciència de molts. Problemes per a carregar el captcha que verifica que no som robots o pàgines que directament no carregaven bé, ha sigut una altra tònica recurrent en els primers moments, segons ha pogut comprovar l'equip d'À Punt NTC i han reportat alguns usuaris a aquest mitjà a través de les xarxes socials. En a penes una hora el sistema havia acumulat més de 82.000 peticions, i el balanç de les quatre primeres hores des que s'ha obert el termini supera les 120.000, segons ha confirmat la Generalitat en una nota de premsa a última hora del matí.

Incidència en el portal per a sol·licitar la inscripció al Bo Viatge
Incidència en el portal per a sol·licitar la inscripció al Bo Viatge / À Punt NTC

La inscripció al programa del Bo Viatge només es pot efectuar de forma telemàtica en la seu electrònica específica habilitada per la Generalitat. Aquest dimarts el que fem únicament és apuntar-nos i demanar cita prèvia per a poder completar el tràmit més avant, en la data i hora que ens assigne el sistema a partir del 9 de gener. És a dir, el que obtenim hui és el lloc en què quedem en la cua. El període d'inscripcions comença ara i estarà obert fins al 30 de novembre.

Com és habitual, el 2024 hi haurà dos períodes anuals per a viatjar i gaudir del bo, que començarà a repartir-se el 15 de gener. Un primer que abasta del 16 de gener al 3 de juny —excloent la Setmana Santa—, i un segon del 15 d'octubre fins al 22 de desembre. Una de les novetats d'enguany és que serà obligatori reservar un mínim de tres nits per a poder usar el codi promocional de descompte, i se subvencionarà com a màxim el 50% de la reserva, amb un límit de 350 euros. Segons el Consell, la intenció d'aquests canvis, que s'han consensuat amb el sector turístic, és estimular els viatges fora de la temporada alta i arribar a un major nombre d'usuaris.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reconegut les incidències puntuals durant els primers moments del termini “pel col·lapse informàtic de sol·licituds”. Tot i això, segons ha assegurat, s'han resolt tan prompte com s'ha pogut i que ara “el programa funciona correctament”. Igualment, ha assenyalat que “el ritme de peticions d'enguany és molt elevat, fins al punt que en només mitja hora s'havia arribat ja a les 50.000.

També et pot interessar

stats