Calviño indica que el PIB d'Espanya ja se situa un 2% per damunt del nivell prepandèmia

La vicepresidenta ha insistit que Espanya és "la gran economia de la Unió Europea que més creix i amb la inflació més baixa" malgrat el "context tan complex i de tanta incertesa"

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La vicepresidenta primera en funcions, Nadia Calviño, ha assegurat que l'economia espanyola "està demostrant més que mai la seua fortalesa", amb un producte interior brut (PIB) que va superar el nivell previ a la pandèmia en només dos anys, en l'estiu de 2022, i ja se situa un 2% per damunt.

Així ho ha indicat aquest dilluns la també ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital en funcions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Calviño ha insistit que Espanya és "la gran economia de la Unió Europea que més creix i amb la inflació més baixa" malgrat el "context tan complex i de tanta incertesa".

Així, ha remarcat que el dinamisme de l'economia continua en 2023, les perspectives són "positives" i ja són molts els organismes que han elevat les previsions fins i tot per damunt de les del govern.

Al seu parer, això es deu a quatre factors: "el ràpid desplegament del pla de recuperació, el dinamisme del mercat laboral, l'evolució positiva del sector exterior i la solvència de les empreses i les famílies espanyoles".

"La inversió ha crescut a Espanya un 5% des que es va posar en marxa el pla de recuperació, enfront de l'1,6% de mitjana de la zona euro", mentre que "el consum està creixent per damunt del 2%", gràcies a la bona marxa del mercat de treball.

En aquest sentit, ha detallat que en el primer semestre de 2023, el 60% de la creació d'ocupació a la Unió Europea es va produir a Espanya i tot això acompanyat d'una millora de l'estabilitat i la qualitat de les ocupacions, com reflecteix la caiguda de la taxa de temporalitat.

També et pot interessar

stats