Comença el termini per fer la declaració de la renda per telèfon

Per a fer el tràmit, s'ha de demanar cita al web de l'Agència Tributària o per telèfon

Dates de la campanya de la Renda
Dates de la campanya de la renda / Paula García
À Punt NTC
Paula García @apuntnoticies
28 de març 2023 - 21:04 Actualitzat: 05 de maig 2023 - 07:02

Aquest divendres comença el termini perquè l'Agència Tributària ens confeccione la declaració de la renda per telèfon. Un tràmit per al qual cal demanar cita entre el 3 de maig i el 29 de juny a través del web de l'Agència Tributària, de la seua app o per telèfon.

El període per a fer la declaració va començar el dia 11 d’abril i s’estendrà fins al 30 de juny, però fins a aquest divendres només es podia fer telemàticament. 

Qui vulga anar presencialment a una oficina perquè li confeccionen la declaració haurà d’esperar fins a l’1 de juny, i haurà de demanar cita entre el 25 de maig i el 29 de juny.

Per a rebre atenció de l’Agència Tributària, tant per telèfon com presencialment, s’ha de concertar cita a través del web i l’aplicació de l’Agència Tributària o la seua app, mitjançant certificat Cl@ve, referència de la declaració de la renda anterior o les dades del DNI/NIE. També es pot telefonar als números següents: 91 535 73 26, 901 12 12 24, 91 553 00 71 o 901 22 33 44, que atenen de dilluns a divendres de 9:00 a 19:00 hores. 

Per a qui opte per la tramitació en línia, que es fa sense assistència per part de l'Agència Tributària, l'organisme ha posat a disposició de la ciutadania al seu canal de YouTube una sèrie de vídeos explicatius sobre com fer-la. Es poden consultar dubtes concrets com ara el funcionament de la casella 505 i l'obtenció de la referència, com ratificar el domicili fiscal o com fer servir el portal Renda WEB Open, que permet fer una simulació del resultat de la declaració.

Cal revisar molt bé l'esborrany

En el cas de la tramitació en línia, des de les assessories sempre recomanen revisar molt bé l'esborrany d'Hisenda abans de signar-lo perquè el 35% té errades.

Així mateix, cal fixar-se molt bé en les més de 30 deduccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana, que no molta gent coneix, però que l'any passat permeteren als contribuents estalviar més de 80 milions d'euros. 

Finalment, enguany cal parar especial atenció perquè ha entrat en vigor una reforma fiscal autonòmica per a les rendes inferiors a 60.000 euros amb caràcter retroactiu al 2022. Segons el conseller d'Hisenda, Arcadi Espanya, la Generalitat ha aprovat la reforma fiscal a la Comunitat Valenciana perquè paguen més els que més tenen, i assegura que aquesta rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF beneficia el 97% dels contribuents.

També cal recordar que el límit pel qual un contribuent no ha de fer la declaració de la renda és de 22.000 euros quan només es té un pagador i 14.000 quan se'n tenen dos com, per exemple, les persones afectades per un ERO. Una quantitat que a partir de l'any que ve serà de 15.000 euros. Però malgrat que no siga obligat fer-la, veus expertes com la de Federico Varona, director d'una assessoria financera amb qui ha parlat À Punt Notícies, recomanen mirar com eixiria la declaració i, en cas que isca a tornar, fer-la.

També et pot interessar

stats