Els carburants baixen en l'operació eixida d'agost: busca la gasolinera més barata

El litre de gasolina costa de mitjana 1,61 euros i torna a nivells de març, mentre que pel dièsel haurem de pagar 1,48 

Mapa de les gasolineres valencianes
Mapa de les gasolineres valencianes / À Punt NTC

Totes les persones que comencen les vacances i tinguen previst viatjar per carretera a l'agost estan d'enhorabona, perquè trobaran els combustibles més barats. Especialment qui conduïsca un cotxe de gasolina, perquè el preu ha tornat a nivells de principis de març i se situa en 1,611 euros per litre.

A les portes de la segona operació eixida de l'estiu, que comença este dijous amb més de 3,1 milions de desplaçaments previstos en tot Espanya, la tarifa mitjana dels carburants ha aprofundit la davallada iniciada les setmanes anteriors. Així ho mostra l'últim Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE) publicat este dijous, que recull les dades d'11.400 estacions de servei espanyoles entre el 23 i el 29 de juliol. En el cas de la gasolina 95, s'acumulen tres caigudes consecutives després que esta última setmana s'ha abaratit un 0,4% més. El litre de dièsel costa 1,483, un 0,6% menys que fa set dies.

D'acord amb l'històric elaborat per EFE, en l'últim mes la gasolina ha descendit un 0,6%, mentre que el gasoil ho ha fet en més d'un 0,3%. En comparació amb les mateixes dates del 2023, el preu de la gasolina és ara un 2,4% més barat, mentre que el del dièsel ha baixat entorn de l'1,3%. Però si ens fixem des de principis d'any, l'únic dels dos carburants que s'ha abaratit és el gasoil (-0,7%), ja que la gasolina és un 5% més cara.

Amb les tarifes conegudes esta última setmana, omplir un dipòsit mitjà de 55 litres amb gasolina costa 88,61 euros, mentre que si elegim dièsel abonarem uns 81,57 euros. Això suposa al voltant de dos i un euro menys que el que pagàvem fa un any per repostar un tanc de cadascun dels dos combustibles, respectivament.

En qualsevol cas, els imports que recull el butlletí petrolier només serveixen d'orientació o termòmetre, ja que només es tracta de la mitjana marcada pels combustibles durant la setmana prèvia.

També et pot interessar

stats