Castelló de la Plana i Alacant són dues de les quatre finalistes per a ser capital de la gastronomia el 2024
El 16 de novembre la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme donarà a conéixer la guanyadora
Les ciutats de Castelló de la Plana i Alacant competiran enguany amb Antequera i Oviedo per ser capital gastronòmica nacional el 2024. El 16 de novembre es donarà a conéixer la guanyadora, en una edició en què, segons l'associació organitzadora, les quatre localitats han presentat "projectes sòlids” i ofereixen programacions creatives “que atraurien molts seguidors a la cuina tradicional i del producte de qualitat".
La capital espanyola de la gastronomia és una celebració anual creada per la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET) que des de l'inici, juntament amb la Federació Espanyola d'Hoteleria, busca reconéixer la ciutat o comunitat autònoma que més haja destacat en la promoció, en l'àmbit nacional i internacional, de la gastronomia com un dels principals atractius d'Espanya.
Per a convertir-se en capital gastronòmica, el Patronat de Turisme de Castelló de la Plana ha desenvolupat un dossier i un vídeo promocional on han arreplegat tot l'atractiu gastronòmic de la ciutat. El lema triat ha sigut "Castelló: mar i muntanya", un enfocament que busca retratar la gran varietat culinària que existeix a la ciutat. El dossier posa l'accent en el fet que és una localitat mediterrània, on l'arròs i el peix són dues peces fonamentals en la dieta de la zona. Però tampoc es perden de vista els aliments tradicionals de l'interior de la comarca. En aquest sentit, es destaca el repertori de dolços de la ciutat, que completa una oferta gastronòmica apta per a tots els públics.
Pel que fa a Alacant, disposa de més de 1.700 establiments censats i és un destí gastronòmic i turístic de referència amb una cuina autòctona secundada per dues marques pròpies de qualitat per a impuls de la pròpia gastronomia: Alacant, Ciutat d'Arròs, i Alacant Gurmet.