La central nuclear de Cofrents pararà 40 dies per una recàrrega de combustible

La parada tècnica, de quaranta dies de duració, suposarà una inversió de 24,3 milions d'euros i la contractació de 1.200 professionals

Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents / Europa Press

La central nuclear de Cofrents ha iniciat aquesta matinada una recàrrega de combustible (la que fa vint-i-quatre), per a això tindrà una parada tècnica de quaranta dies de duració que suposarà una inversió de 24,3 milions d'euros i la contractació de 1.200 professionals procedents de cent empreses.

Segons detalla Iberdrola, titular de l'única central nuclear a la Comunitat Valenciana i que té previst el tancament per a 2030, la planta ha quedat desacoblada de la xarxa elèctrica a la una de la matinada. A partir d'aquest moment, començaran els 11.000 treballs que hi ha planificats per a iniciar un nou cicle d'operació. Cal tindre en compte que es tracta d'infraestructura que té un equip habitual d'uns 800 treballadors.

"El període de recàrrega suposa un gran estímul per a l'economia de l'entorn de la Vall d'Aiora-Cofrents, on es genera ocupació de qualitat, així com ocupació hotelera i dinamisme en la restauració", valoren des de l'empresa.

Durant aquesta recàrrega se substituiran 216 elements de combustible dels 624 que alberga el nucli. Això representa que s'incorporarà un 34,6% de combustible fresc, suficient per a abordar un nou cicle de generació.

També se substituirà l'interruptor de generació, la revisió completa del turbogrup (turbina i generador) que inclou al rotor d'alta pressió i una inspecció major del generador principal.

Així mateix, s'ha previst la revisió general d'un dels tres grups dièsel d'emergència, modificacions en un calfador d'aigua d'alimentació i la substitució de bateries de refredament de cubículums que alberguen equips importants per a la seguretat.

La parada tècnica s'aprofita, addicionalment, per a fer inspeccions i revisions de manteniment preventiu en sistemes, equips i components, a més de vint-i-cinc modificacions de disseny, la finalitat del qual és incorporar "equips més moderns i tècnicament més avançats per a disposar de tecnologies d'avantguarda en el sector".

Des d'Iberdrola assenyalen que la central nuclear de Cofrents és el principal centre productor d'energia elèctrica a la Comunitat Valenciana, on genera anualment el 46% del total d'energia elèctrica produïda.

Cofrents produeix cada any al voltant del 3,5% del total de l'energia produïda a Espanya, energia suficient per a proveir aproximadament el consum domèstic de dos milions de llars, i quant a l'aspecte mediambiental, evita l'emissió anual a l'atmosfera de quasi tres milions de tones de CO₂.

També et pot interessar

stats