La CEOE proposa apujar l'SMI un 6% en dos anys: a 1.112 euros en 2024 i a 1.145 en 2025

Una alça de la patronal d'acord amb els pactes amb els sindicats en el V Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC) de maig

El president de la CEOE en un acte recent
El president de la CEOE en un acte recent / Twitter: @CEOE_ES

La patronal CEOE ha proposat augmentar el salari mínim interprofessional (SMI) un 6% els dos pròxims anys, a 1.112,4 euros en 14 pagues en 2024 i a 1.145,77 en 2025. Una alça d'acord amb els pactes amb els sindicats en el V Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC) de maig.

"Les organitzacions empresarials consideren adequada aquesta proposta per a tractar de mantindre una correlació entre l'evolució de l'SMI i la de la resta de salaris", indica la patronal en una nota d'aquest dimecres després de la reunió de la junta directiva.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va anunciar durant la presa de possessió de la seua cartera que convocarà com més prompte millor els agents socials per a començar a negociar la pujada de l'SMI.

Per a enguany, el salari mínim es va fixar en un acord entre el govern i els sindicats del qual no va formar part la CEOE en 1.080 euros mensuals en 14 pagues.

La CEOE assenyala que a la pujada proposta, que se situa per damunt de l'increment salarial del 2% aplicat als funcionaris, seria aplicable la clàusula de garantia salarial que preveu l'AENC.

Segons la patronal, en la seua proposta han tingut en compte la inflació, la productivitat nacional, l'increment de la participació del treball en la renda nacional i la conjuntura econòmica.

Amb tot, condiciona la proposta a la modificació de la "normativa de revisió de preus en els processos de contractació del sector públic" de manera que l'increment de l'SMI es repercutisca en aquests contractes, cosa que ja recull l'AENC.

També et pot interessar

stats