Directes
Ara en la televisió
MESTRES I APRENENTS

El sector ceràmic reivindica que té futur en la tornada presencial de Cevisama

El certamen torna i comptarà enguany amb la presència de més de 500 marques. Es podrà visitar fins al 3 de març

Cevisama ha obert les portes aquest dilluns a Fira València / Twitter: @Cevisama

Cevisama, la fira de la ceràmica, bany i pedra natural, ha obert aquest dilluns les portes per a mostrar al món les últimes tendències del sector tauleller. Fira València torna a acollir fins al pròxim 3 de març la gran cita del sector ceràmic, que inaugura el president de la Generalitat, Ximo Puig, entre altres autoritats.

Més de 500 empreses, 80.000 metres quadrats d'exposició i uns 100 ponents experts en arquitectura, disseny o construcció sostenible i industrialitzada esperen els professionals en una edició molt especial que tindrà la presència de grans marques.

La fira, per tant, torna després que el 2021 i 2022 no poguera celebrar-se. El primer per la pandèmia i el segon per la situació derivada de la guerra a Ucraïna. L'any passat, els empresaris del sector del taulell de la província de Castelló havien demanat que s'ajornara per l'escalada dels preus de l'energia, que està afectant-los molt negativament des d'abans de la guerra d'Ucraïna en una situació que es va agreujar a partir d'aquesta.

Finalment, la direcció del certamen va decidir ajornar la fira pel fort impacte que la crisi energètica i de matèries primeres. Enguany sí que tindrà lloc, tot i que el sector està durament afectat per l'encariment dels preus de l'energia.

Cevisama aquest dilluns / À Punt NTC

Peronda, Roca, Baldocer, Keraben Grup, Grup STN, Aparici, Apavisa, Decocer, Vives, Arcana, Poalgi, Visobath, Grifería Tres, Ramón Soler, Schluter System, Raimondi, Arttros, Fila, Irsap, Vitropixel o Cevica són només algunes dels centenars d'empreses que hi seran presents.

A més, hi assistiran empreses estatunidenques com Merola Tile/Somertile, Richmond Ceramic Tile Distribution, Cancos Tile, Secret Bath o Virginia Tile, així com els principals distribuïdors francesos de Point P. Saint Gobain, l'empresa Richardson, el grup Leclerc, de Leroy Merlin França, o el grup francés Gedimat. També hi haurà presència d'alemanys amb empreses com BDB, Köbig, Nerlich &; Lesser, Taxis o Stark Group.

Cevisama ja ha multiplicat per quatre les confirmacions de compradors estrangers que assistiran a la seua pròxima edició. D'aquesta manera, el certamen reunirà a tot el poder de compra nacional i a una amplíssima representació d'estrangers. "Gràcies a la intensa labor de Fira València i amb el suport de Conselleria d'Economia Sostenible hem convidat a més de 3.000 empreses i tenim confirmacions de més de 1.200 empreses nacionals i estrangeres", revela la directora del certamen.

El conseller d'Economia, Rafa Climent, ha recalcat que el seu departament, a través d'Ivace Internacional, "manté la seua aposta decidida per fer costat al sector tauleller i al certamen, l'aparador més gran internacional per al sector que reprén amb força la seua celebració en 2023 després de l'aturada ocasionada per la pandèmia".

Programa cultural amb l’actualitat de la indústria

La trobada comptarà, a més, amb un programa cultural "amb els temes més candents i actuals de la indústria", amb la sostenibilitat, el disseny, la innovació, la construcció industrialitzada i la tecnologia com a eixos centrals.

L’organització també presentaran nous espais com Cevisama Build o The New Arquitectonics i tornarà a repetir algunes de les zones que més èxit van collir en passades edicions com Cevisama Trends, amb el millor del disseny o CevisamaLab, el laboratori d'idees del certamen que, entre altres, acollirà el seu prestigiós Fòrum d'Arquitectura, amb la participació dels millors arquitectes del moment: Francis Kéré, David Chipperfield i Anne Lacaton.

València

També et pot interessar