Cevisama ja té ocupat el 95% del seu espai amb 500 empreses representades

En la pròxima edició, que se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març, s'implementarà un sistema de traçabilitat de les visites, "una de les principals demandes del sector tauleller"

Presentació de Cevisama
Presentació de Cevisama / Europa Press

La fira Cevisama, que l'any vinent celebra el seu quaranta aniversari i se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març de 2024 en Fira València, ja té ocupat el 95% del seu espai total, amb 500 empreses representades, de les quals el 60% són del sector ceràmic.

Així ho ha indicat la directora de Cevisama, Carmen Álvarez, durant la presentació de la pròxima edició del certamen, que ha tingut lloc a Castelló de la Plana, a la seu de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer). Álvarez ha indicat que confia que encara s'hi incorpore alguna marca més i s'aconseguisca el nivell de 2023.

La fira es compon de sis espais: Ceràmica/Pedra Natural, Equipament de bany, Cevisama Build, Cevisama Tech, Cevisama Trend i The new architectonics. El subdirector de Fira València, Daniel Marco, ha explicat que els espais s'han transformat per a adaptar-se a la realitat i perquè Cevisama "done la seua millor cara".

Així mateix, ha assenyalat que en la pròxima edició s'implementarà un sistema de traçabilitat de les visites, "una de les principals demandes del sector".

Gala del quaranta aniversari de Cevisama

La fira comptarà com a principals novetats amb un rebedor institucional per a donar la benvinguda als visitants i una plaça activa per a celebrar la gala del quaranta aniversari de Cevisama, on hi haurà xarrades diàries i se celebrarà el lliurament dels Alfa d'Or.

A més, hi haurà una zona de benvinguda als compradors que assistisquen al certamen, una àrea de col·locació de producte, un espai per al distribuïdor, una galeria de producte i un xou de cuina per a mostrar l'ús de la ceràmica en la restauració.

Marco ha subratllat que Cevisama ha previst un milió d'euros per a la campanya de 2024, dels quals el 80% serà per al mercat internacional i el 20% per al mercat nacional. A més, Fira València compta amb una app amb informació per als expositors i visitants, que incorpora un QR per a registrar visites.

Mobilització dels sindicats

Respecte a si les mobilitzacions anunciades pels sindicats en Cevisama, a conseqüència del bloqueig del conveni del sector ceràmic poden afectar la fira, Carmen Álvarez ha indicat que esperen que no es produïsquen, però, si fora així, intentaran que la inauguració i la celebració del certamen transcórreguen "amb normalitat". "Volem que el sector continue creixent i siga referent mundial, i per a això hem de seguir amb el suport de tots", ha dit.

Cau la representació asiàtica un 30%

Quant a la representació asiàtica en la fira, el director de Fira València, Jorge Fombellida, ha afirmat que volen ser "part de la solució i no del problema". Ha aclarit que la representació asiàtica en aquesta edició cau entre un 30% i un 35%.

Per part seua, Danel Marco ha apuntat que Cevisama "vol ser l'aparador de la indústria espanyola, per la qual cosa les incorporacions internacionals han d'estar molt controlades i aportar valor a la mostra".

Preguntat per l'absència en Cevisama d'empreses com Porcelanosa o Pamesa, Marco ha ressaltat que respecten la decisió individual de cada empresa, "encara que això afecta l'experiència del visitant internacional, que s'ha deteriorat un poc". "El nostre desig seria tindre una proposta de valor única", ha afegit.

També et pot interessar

stats