Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La Ciutat de la Llum organitza una jornada per a donar-se a conéixer internacionalment

L’objectiu és atraure produccions cinematogràfiques i dinamitzar el sector audiovisual

Entrada a la Ciutat de la Llum d'Alcant / À Punt NTC

La Ciutat de la Llum busca consolidar-se com el principal estudi cinematogràfic d'Espanya i d'Europa i, per a fer-ho, ha organitzat aquest dilluns una jornada amb professionals del sector audiovisual nacional i internacional per a impulsar produccions cinematogràfiques. Un punt de trobada on també pot trobar una oportunitat el sector audiovisual valencià, que vol agafar impuls. 

El director dels estudis, Fermín Crespo, ha destacat en declaracions a À Punt que tenen unes instal·lacions magnífiques i molts equips qualificats i que, amb empreses de servei, podran oferir un pool complet perquè les productores decidisquen apostar per la Comunitat Valenciana i la Ciutat de la Llum. Per la seua banda, Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant, opina que la trobada és clau perquè el sector audiovisual valencià i alacantí treballen “tots a l'una” per a crear teixit audiovisual. Quant als representants del sector, María Olivia, de la productora Sideral Cinema, ha valorat positivament l'oportunitat de conéixer els platós i la ubicació d’aquests estudis.

Una de les joies dels estudis i que més impressiona els visitants és el tanc d’aigua, que desperta l'interés de productores nacionals i internacionals per ser el més gran d’Europa i una instal·lació única a Espanya. De fet, el cofundador de Riverstone Pictures Nick Bower, ha destacat que són unes instal·lacions molt avançades. 

Des de l'any passat els estudis de la Ciutat de la Llum han intensificat la seua agenda de rodatge. I, ara mateix, estan a punt de rodar La Mala influencia, del productor valencià Kiko, i d’ací a poc començarà a filmar-se la nova pel·lícula d’Alejandro Amenávar, Cautivo, ha detallat Crespo, que confia que el 2024 serà un any “magnífic” per a la Ciutat de la Llum.

Però l’objectiu d’aquestes jornades no és només atraure produccions, sinó impulsar tot el sector de l’audiovisual valencià, que pot registrar un augment de l’ocupació si els estudis comencen a acollir moltes produccions que necessitaran perfils tècnics locals, explica el director de l’Oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià (gloVAL), Daniel Méndez. 

l’Alacantí