Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

La Comunitat Valenciana redueix en un 1% les pernoctacions hoteleres durant l’estiu

La Comunitat Valenciana redueix en un 1% les pernoctacions hoteleres durant l’estiu.

BigDataHosbec publica l’informe monitor d’activitat turística del 3r trimestre de 2018 / Europa Press

La província de València va registrar en els mesos de juliol, agost i setembre el millor comportament turístic de la Comunitat Valenciana, amb un creixement del 5% en pernoctacions hoteleres. No obstant això, els apartaments turístics reglats han perdut el 10%.

Els càmpings són el subsector de l’allotjament que millors resultats han llançat durant l’estiu, amb un 5% més de pernoctacions (a Benidorm i a la Costa Blanca, supera el 9%), segons l’informe Monitor d’Activitat Turística del tercer trimestre, elaborat per l’associació Hosbec.

L’activitat hotelera a la Comunitat Valenciana

En general, l’activitat hotelera a la Comunitat Valenciana ha seguit la mateixa tendència que al conjunt d’Espanya (-1% en pernoctacions hoteleres).

València ha sumat més de 2,6 milions, i quasi la meitat (1,2 milions) correspon a la capital, que es configura com el principal pol turístic de la província fins i tot en plena temporada d’estiu. La ciutat de València supera de 10 punts (86%) l’ocupació mitjana de la província (76%).

Per contra, Castelló retrocedeix un 5% en pernoctacions hoteleres respecte a l’any anterior i perd un 4% de turistes allotjats als hotels. Així i tot, l’ocupació hotelera ha sigut durant l’estiu del 72%.

Les comarques d’Alacant (Costa Blanca) en conjunt són les que millors dades quantitatives ofereixen. Han mantingut el mateix nombre de pernoctacions hoteleres, fregant els 6 milions i quasi 1,37 milions de turistes. L’ocupació hotelera mitjana s’ha situat en el 85% durant aquests tres mesos d’estiu.

El punt que més destaca en tota l’estadística d’Hosbec és Benidorm, que ha superat els 3,8 milions de pernoctacions, el millor registre de tots els punts analitzats. La capital turística de la Comunitat Valenciana ha mantingut també la mateixa tendència de -1%, però malgrat el lleuger descens de pernoctacions, açò no s’ha traduït en una pèrdua de llocs de treball, sinó que s’ha mantingut un creixement dels treballadors vinculats directament al sector hoteler ( 81 llocs).

En el rànquing de ciutats en l’àmbit nacional, Benidorm ocupa el segon lloc en ocupació, amb el 90,7%, una dècima per daval de Palma, i el cinqué en pernoctacions.

Dades econòmiques

La tarifa mitjana (ADR) i d’ingressos mitjans per habitació disponible (RevPar) de la Comunitat ha millorat les dades respecte a 2017, però encara està per sota en RevPar de la mitjana espanyola.

Hosbec assegura que la decisió del Consell de no gravar el turisme en aquesta Comunitat amb cap mena de taxa o impost a l’allotjament ‘‘ha sigut fonamental per a mantindre aquestes dades i poder continuar creixent en rendibilitat’’.

L’anàlisi de les dades econòmiques dels diferents punts respecte a la Comunitat Valenciana ofereix una millora de les dades econòmiques en tots els casos. Benidorm és el que manté l’ingrés per habitació disponible més elevat amb 85,7 euros de mitjana.

També et pot interessar