La Comunitat Valenciana, segona amb més impostos propis, segons un informe de 2022, any amb el Botànic

D'acord amb aquest document, Catalunya va ser l'any 2022 la regió amb més impostos propis (quinze tributs), mentre que hi ha altres regions, com Madrid, que no tenen aquests gravàmens propis

L'informe s'ha presentat aquest divendres en el XXII Fòrum de les Autonomies del Senat
L'informe s'ha presentat aquest divendres en el XXII Fòrum de les Autonomies del Senat / Twitter: @Senadoesp
24 de novembre 2023 - 15:06

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma amb un major nombre d'impostos propis, un total de huit, segons l'informe de l'Observatori de Dret Públic de Barcelona, que analitza la gestió dels governs regionals durant el 2022, any en el qual al capdavant de la Generalitat estava el govern del Botànic, presidit per Ximo Puig.

L'informe s'ha presentat aquest divendres en el XXII Fòrum de les Autonomies del Senat.

D'acord amb aquest document, Catalunya va ser l'any 2022 la comunitat amb un major nombre d'impostos propis, el govern dirigit per Pere Aragonès va recaptar directament un total de quinze tributs. Altres regions, com és el cas de Madrid, no tenen aquest tipus de taxes.

Amb aquests quinze impostos propis, segons els càlculs del Ministeri d'Hisenda, el govern català va recaptar un total de 863,77 milions d'euros, un 45,2% del total que aconseguiren les diferents comunitats de l'Estat amb aquests gravàmens.

Després de Catalunya, les comunitats amb més impostos propis són la Comunitat Valenciana i Andalusia, amb huit tributs. Les segueixen Astúries, Múrcia i Galícia, amb sis; i Canàries, Aragó i Extremadura, amb cinc.

La Comunitat Valenciana va recaptar en 2021 un total de 221,31 milions d'euros per aquests tributs.

També et pot interessar

stats