La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més inversió estrangera
La Generalitat destaca en un comunicat que estes operacions procedeixen principalment dels Estats Units i Alemanya, a més d'Itàlia i el Regne Unit
La Comunitat Valenciana està en el punt de mira dels inversors estrangers. L'any passat, de fet, va ser la tercera autonomia espanyola que més inversions estrangeres va rebre, només al darrere de Madrid i Catalunya, amb 1.105 milions d'euros, segons les últimes xifres notificades pel registre d'inversions exteriors. La dada l'ha facilitada este divendres la Generalitat en un comunicat. En conjunt, la Comunitat Valenciana va rebre el 3% de tota la inversió que arriba a Espanya d'altres països. El Consell agrega que destaca la inversió procedent dels Estats Units i Alemanya, a més d'Itàlia i el Regne Unit, entre altres.
En conjunt, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, assegura que la Comunitat Valenciana ha atret des de l'inici de la legislatura "inversions pròximes als 10.000 milions d'euros que afavoriran la creació de quasi 40.000 ocupacions", la qual cosa, al seu juí, ens consolida com “una terra d'oportunitats”.
El president ha ressaltat el compromís del Consell per a “continuar potenciant l'arribada de nous projectes empresarials” que situen el nostre territori a l'avantguarda de sectors estratègics com la mobilitat, els centres de dades i les energies renovables, i acceleren el procés de recuperació després de les riuades, així com el desenvolupament econòmic i social.
Mazón ha mencionat el clúster de producció d'hidrogen verd de BP a Castelló, que generarà una inversió de 2.000 milions d'euros i 5.000 ocupacions directes, indirectes i induïdes; el projecte d'Ignis Energia per a produir amoníac verd, que promourà una inversió de 1.425 milions d'euros i crearà 1.200 llocs de treball; així com la inversió de 30 milions d'euros de Masol Iberia Biofuel en la seua planta de Castelló per a fabricar biofuel.
També ha recordat la instal·lació de centres de dades de Digital Valley a Picassent amb una inversió superior als 2.200 milions i 30.000 llocs de treball; la creació d'una plataforma logística d'Ale-hop a Gandia, que contempla generar 1.000 ocupacions directes amb una inversió de 120 milions; i la planta de biotecnologia d'Edwards Lifesciences a Montcada, que suposarà 150 milions d'inversió inicial i 1.200 ocupacions directes.
Finalment, ha remarcat el contracte de Stadler per a fabricar 500 trens tramvia per a un consorci austríac-alemany que suposarà una facturació de 4.000 milions que permetrà incrementar la plantilla de 2.200 fins a 3.000 llocs de treball.