La Comunitat Valenciana, tercera destinació favorita dels turistes espanyols en juliol

 El mes acaba amb 3,6 milions de pernoctacions hoteleres i l'estada mitjana és de 3,43 dies

Vista del litoral de Calp, amb el penyal d'Ifach de fons
Vista del litoral de Calp, amb el penyal d'Ifach de fons / Shutterstock

La Comunitat Valenciana ha sigut la tercera destinació preferida pels turistes espanyols en juliol i concentra el 13,2% del total de les pernoctacions hoteleres del país, segons dades de l'Enquesta d'Ocupació Hotelera que ha publicat este divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al tancament del seté mes de 2024, els hotels valencians registraren 3,6 milions d'estades, un 4% més que en el mateix període de l'any passat. És el tercer millor registre de pernoctacions anotat en un mes de juliol de la sèrie històrica. L'estada mitjana va ser de 3,43 dies.

Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana foren les autonomies més triades pels viatgers nacionals el darrer mes, i acaparen entre les tres el 60% de les pernoctacions a Espanya. L'estadística de l'INE reflecteix, entre altres coses, l'encariment dels preus dels hotels, que creixen un 6,72% a les comarques valencianes. La pujada es queda per davall de la mitjana estatal, que és del 7,2%, i és també la menor d'enguany. Continua, però, superant de bon tros la inflació, que va frenar al 2,7% a finals de juliol.

Les pernoctacions en hotels han assolit este mes els 44 milions a tot Espanya, el que suposa una alça interanual del 2,2%, i continuen encadenant màxims històrics consecutius. En el cas valencià s'ha arribat a 3.642.176 estades en estos establiments; 1.957.281 corresponents a turistes residents a Espanya i 1.684.895 a estrangers. L'ocupació de les places valencianes va ser del 72,82%, i en el cas de les habitacions el percentatge creix al 78,99%.

Els increments experimentats pels preus en juliol deixen el cost mitjà per habitació en 140,5 euros, uns quaranta més que en 2019 i dotze més que fa un any. Les tarifes hoteleres pugen de manera ininterrompuda des de juny de 2021, després de les fortes davallades que van registrar durant la pandèmia. Des del desconfinament, les alces arribaren a tocar el 30%, encara que des de 2023 s'observa una tendència a la moderació relativa del creixement, que es confirma este 2024.

També et pot interessar

stats