El Consell destina 26 milions al taulell a través d'ajudes de l'IVF i dobla en un mes el nombre d'operacions

Per a la Generalirat és "prioritari" que el clúster ceràmic siga "cada vegada més competitiu" i s'ha compromés a millorar les connexions d'Onda, l'Alcora i Vila-real amb Castelló per a facilitar la connectivitat de la indústria

Reunió de les conselleres Ruth Merino, Salomé Pradas i Nuria Montes amb el president d'Ascer, Vicente Nomdedéu, i el seu equip directiu
Reunió de les conselleres Ruth Merino, Salomé Pradas i Nuria Montes amb el president d'Ascer, Vicente Nomdedéu, i el seu equip directiu / GVA

L' Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat un total de 21 operacions, per un import conjunt de 26 milions d'euros, dirigides específicament al sector ceràmic a través de les quatre línies de finançament habilitades.

Deu d'eixes 21 operacions han sigut aprovades durant l'últim mes, la qual cosa implica que en quatre setmanes amb la Generalitat de PP i Vox s'han formalitzat pràcticament el mateix nombre de crèdits que els que s'havien aprovats al llarg dels 12 mesos anteriors amb el govern del Botànic.

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha informat de l'estat actual de les línies de finançament bonificat de l'IVF en una reunió que ha mantingut amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Vicente Nomdedéu, i la resta del seu equip directiu. També han intervingut la titular de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

"És d'apreciar l'esforç que s'ha fet per a agilitzar la concessió de les ajudes", ha destacat Merino, que ha subratllat que l'"elevat percentatge" d'operacions aprovades l'últim mes demostra "el compromís adquirit pel Consell d'accelerar la tramitació d'aquestes operacions per part de l'IVF".

"Ho vam dir, ens hi hem posat i ho hem fet", ha incidit la responsable d'Hisenda. A més, ha posat l'accent en el compromís adquirit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, de millorar les condicions de finançament al sector ceràmic amb un augment de 10 punts en el tram bonificat de les quatre línies de crèdit específiques de l'IVF.

El director general de l'IVF, Enrique Montes, ha destacat que eixe augment del tram no reembossable (TNR) suposa una "millora substancial" de les condicions de finançament. Com a exemple, ha ressaltat que l'ajuda directa d'una de les operacions aprovades recentment, per valor de cinc milions d'euros, s'eleva a 500.000 euros.

A més de les deu operacions aprovades des del passat 13 de setembre, Montes ha anunciat als responsables de Ascer que hi ha deu operacions més en estudi que el director de l'IVF s'ha compromés a "agilitzar" per a donar-los resposta "en terminis raonables".

Per al Consell és "prioritari" que el clúster ceràmic siga "cada vegada més competitiu"

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha garantit que per al Consell és "prioritari" que el clúster ceràmic siga "cada vegada més competitiu". Per això, s'ha compromés a impulsar millores en les connexions d'Onda, l'Alcora i Vila-real amb Castelló, amb l'objectiu de facilitar la connectivitat de la indústria ceràmica amb la resta dels sectors productius a través dels grans eixos viaris del corredor mediterrani, la futura estació intermodal i el port de Castelló.

"Volem que PortCastelló siga el port de referència i l'eixida natural de grans mercaderies per al sector ceràmic, no sols de matèries primeres, sinó també per a l'eixida de producte acabat", ha concretat Pradas. Ha avançat que s'agilitzarà el procediment de les autoritzacions ambientals integrades, de les quals depenen "moltes inversions de sectors estratègics de la província".

Ajudes contra el dúmping i un nou impuls a Cevisama

Al seu torn, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat que la Generalitat "estudiarà" la possibilitat d'obrir una línia específica d'ajudes als procediments legals contra el dúmping que el sector manté oberts a Europa i als Estats Units, i que suposen uns costos "altíssims" per a la patronal.

Així, ha indicat que la Generalitat "buscarà la fórmula" per a articular a través de l'Ivace aquesta subvenció i per a "alleujar" part de la càrrega d'aquestos procediments que, a més, ha remarcat Montes, són "fonamentals per a les exportacions valencianes".

Finalment, ha destacat la voluntat del govern valencià de donar "un nou impuls" a Cevisama, la fira del sector ceràmic, que és "la principal cita" per a Fira València i que ha de "respondre a les demandes concretes del moment econòmic actual".

També et pot interessar

stats