Consells des de la fira Forinvest per a afrontar les hipoteques

L'escalada de l'euríbor continua descontrolada i frega el 4%, el nivell més alt des de la bambolla immobiliària

Imatge de Forinvest / À Punt NTC

L'escalada de l'euríbor continua descontrolada. Aquest dimecres frega el 4%, el nivell més alt en els últims quinze anys, uns nivells que no es veien des de la bambolla immobiliària. La hipoteca és una de les majors despeses que han d'afrontar les famílies i els que busquen una hipoteca o volen millorar les condicions poden trobar aquests dies a Forinvest tota mena d'ofertes de bancs i intermediaris financers. 

A l'hora de contractar una hipoteca, els experts recomanen pensar a llarg termini i no deixar-se portar per la por a l'escalada de l'euríbor. “Tenint en compte que la hipoteca són vint o trenta anys, s’ha de reflexionar abans de prendre una decisió, perquè igual que ara l’euríbor està car, dins d’uns anys estarà possiblement més barat. Una hipoteca a tipus fix d’ara, dins d’uns anys estaràs pagant de més”, afirma Paco Alós, director de Responsabilitat Social de Caixa Popular.

Per als que estan patint ja un increment de les quotes d'una hipoteca a tipus variable, també hi ha solucions. Almudena Ordoño, directora d’Afinance Valencia, recomana canviar de banc o canviar d’hipoteca o allargar el termini. Jorge Sallé, cap d’equip, parla també de subrogacions de la hipoteca.

D'altra banda, mentre que els hipotecats pateixen per la pujada dels tipus d'interés, els estalviadors comencen a traure beneficis dels estalvis.

“Els dipòsits, ara mateix un producte sense risc està pujant molt els tipus. Estem veient ara dipòsits que arriben fins a un 3%, aleshores la gent que té estalvis està en un bon moment per dipositar-los en aquest tipus de producte d’estalvi”, conta Lorena González, responsable de Banca España de Rankia.

Si estan buscant una hipoteca o altres productes financers, poden trobar tota l'oferta del mercat en Forinvest, a la fira de València.

També et pot interessar

stats