Amb els preus pels núvols, es fa més necessari que mai estalviar en la cistella de la compra per a poder continuar omplint el rebost sense deixar-nos el fetge. El millor consell és planificar-se bé, però no és l’únic truc per a disminuir el que ens gastem.
Hem preguntat a la ciutadania i hem constat que valencians i valencianes tenen ben clares algunes estratègies que els ajuden a arribar a final de mes:
- Planificar acuradament totes les menjades —desdejunis, esmorzars i berenars inclosos— per a poder saber exactament què necessitem.
- Amb això, fer una llista abans d’anar a comprar i seguir-la al mil·límetre per no acabar comprant coses que no necessitem i que no estan en la nostra planificació.
- Comparar preus, per a poder triar la botiga o supermercat més econòmic o en quin comerç és més barat cada producte. Podem arribar a estalviar fins a 1.000 euros.
- Comprar els productes que no es fan malbé i els aliments no peribles en paquets grans perquè són més econòmics.
- Comprar les fruites i verdures fresques de temporada perquè són les més barates.
- Optar pels aliments congelats, que són més econòmics que els frescos.
- Triar les marques blanques abans de “les de tota la vida”.
- Aprofitar les ofertes que ofereixen molts supermercats, però amb compte i sempre atenent al preu per quilo, perquè, a vegades, les quantitats enganyen.