Creix l'interés per la compra d'hotels davant d'un estiu incert
Fons d’inversió i socimis estan a l'aguait d'una oportunitat d'invertir en aquests establiments, la majoria, negocis familiars.
La Covid-19 continua deixant xifres d'ocupació discretes en una oferta hotelera reduïda per la crisi sociosanitària. El sector travessa una situació crítica des de fa més d’un any. Les mesures preventives i el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant la Pasqua ha tingut com a conseqüència que el sector haja encarat aquests dies amb el 60% dels hotels tancats. Dels 809 hotels repartits pel territori valencià, només 326 han obert durant la Pasqua.
A l'actual crisi se suma la incertesa de l’estiu, davant xifres de contagis que continuen en lleuger ascens. Aquestes circunstancies han provocat que fons d'inversió i grups empresarials mostren interés per comprar hotels a bon preu, i estan a l'aguait d'una oportunitat que es podria presentar si l'estiu torna a ser dolent.
Segons ha explicat a À Punt Federico Fuster, vicepresident d'Hosbec, comprar un hotel no és com comprar un pis. ‘’Unes vegades es ven l’immoble i altres les societats; també l’hotel pot estar actiu o inactiu, i tindre deutes darrere. Però sí que hem notat interés per part de grups empresarials i fons d’inversió en invertir en hotels".
Un web especialitzat n’ofereix cent a la venda
Un web especialitzat en compravenda d'hotels oferix un total de cent establiments hotelers a tota la Comunitat Valenciana, però cal contactar amb ells per a saber quins són. Es tracta des d'hotels en construcció fins a finques que ofereixen la possibilitat de reconvertir-se en hotels.
Com ha reconegut Federico Fuster, es tracta d’un sector difícil de gestionar. En 2019, els hotels de la Costa Blanca -on la majoria són negocis familiars- van registrar uns beneficis rècord que, de moment, els han ajudat a trampejar l'efecte de la pandèmia.