Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La crisi encara no colpeja el sector logístic, però la patronal veu amb incertesa les pròximes setmanes

Les empreses funcionen “a ple rendiment”, però adverteixen que falta espai per als contenidors encomanats per companyies que han tancat.

La crisi encara no colpeja el sector logístic, però la patronal veu amb incertesa les pròximes setmanes
25 de març 2020 - 18:54

Tot i que el sector logístic de la Comunitat Valenciana encara no ha percebut els efectes de la crisi derivada del Covid-19 i funciona “a ple rendiment”, afronta amb incertesa les pròximes setmanes per la caiguda de la producció nacional.

L’Associació de Directius i Empresaris Logístics (Propeller València) es pregunta si el fet de que molts negocis espanyols hagen detingut la seua activitat durant aquestes setmanes provocarà un descens del ritme d’exportació i importació de matèries.

Així mateix, els empresaris logístics estan preocupats pel lloc on emmagatzemar els contenidors que han arribat al port i que van encarregar empreses espanyoles, abans de l’estat d’alarma, que ara estan tancades. Només a la Comunitat Valenciana, ja s’han presentat 19.221 sol·licituds d’ERTO, que afecten més de 120.000 treballadors.

Augment de les importacions xineses

Així mateix, Propeller València ha advertit que amb la recuperació de l’activitat a la Xina, s’ha produït un “repunt important” de les importacions procedents d’aquest país, tant que “fins i tot falta espai en els vaixells per a tanta mercaderia”.

Per contra, al nostre país, el tancament temporal d’empreses locals aboca a buscar magatzem per a les mercaderies a les quals no es pot donar eixida a hores d’ara, encara que el cost per guardar un contenidor en la terminal del port és “molt alt”, avisen des de Propeller.

En tot cas, des de l’Associació han volgut posar en relleu que si alguna cosa està demostrant el sector logístic valencià és que “és capaç d’adaptar-se a les circumstàncies” i continuar “cent per cent operatiu”, encara que faça algunes de les tasques a través del teletreball.

‘Efecte espill’ amb la Xina

Des de Ramitrans, una de les principals empreses logístiques valencianes, adverteixen també de l’efecte espill amb la Xina. Mentre que el país asiàtic s’ha recuperat, a Espanya està caient el sector productiu. Moltes empreses no poden produir o estan registrant una “caiguda brutal de la producció”, com ha indicat el director d’importació de la companyia, Marcos Sánchez.

Malgrat que algunes firmes s’han “reinventat” per a vendre en línia, Sánchez calcula que aquesta situació pot provocar la caiguda d’entre el 50 i el 60% de les importacions mundials.

També et pot interessar