Dénia vol frenar la proliferació d’habitatges turístics al nucli urbà per a protegir el comerç local

La mesura, que s’ha de votar en ple, no s’aplicarà en les zones de les Marines, les Rotes i el Montgó

Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València
Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València / À Punt NTC

Dénia (Marina Alta) se suma a la llista, cada vegada més gran, de municipis que estan planificant i aprovant mesures per a frenar la proliferació d’habitatges turístics. La corporació municipal votarà en el ple d’agost, que se celebrarà el dijous 29, la suspensió cautelar de l'expedició de certificats de compatibilitat per a habitatges turístics. Una mesura que afectarà només les vivendes del nucli urbà i no s'aplicarà en les zones de les Marines, les Rotes i el Montgó. Un segon punt de l'acord és la suspensió, igualment en el nucli urbà, dels canvis d'ús de baixos comercials a habitatges turístics.

La regidora de Territori, M. Josep Ripoll, ha informat que un estudi que ha elaborat la Universitat d'Alacant (UA) sobre la situació del sector dels habitatges turístics a Dénia proposa una sèrie de mesures per a regular-los. “Necessitem tindre marge de maniobra per a regular este sector amb les conclusions del treball de la universitat", assegura.

En segon lloc, el nou decret de la Generalitat, del 2 d'agost, de modificació de la normativa reguladora de les vivendes d’ús turístic, "posa en perill el comerç local en facilitar els canvis d'ús dels locals per a ser reconvertits en lloguers turístics i flexibilitza els requisits d'habitabilitat", ha destacat Ripoll.

Vora 5.000 vivendes turístiques a la localitat

Actualment, Dénia compta amb unes 5.000 vivendes turístiques, segons les xifres de l'estudi de la UA avançades per la regidora. La majoria estan localitzades en les Marines, les Rotes i el Montgó, "però en alguns barris del nucli urbà les densitats comencen a ser preocupants, sense parlar dels evidents conflictes de convivència amb el veïnat que comporta este creixement descontrolat del sector".

Durant el mes de setembre es presentarà als sectors implicats i a la ciutadania l'estudi sobre habitatges turístics i s'iniciarà el treball sobre les mesures concretes de regulació del sector que s'hi poden aplicar.

També et pot interessar

stats