La direcció de Ford rebaixa als 53 i 54 anys l'edat per a acollir-se a les prejubilacions

La proposta era una petició d'UGT dins de l'ajust que pretén retallar 1.144 llocs de treball a Espanya

Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil / Europa Press
Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil / Europa Press

La direcció de Ford ha proposat aquest dilluns de vesprada rebaixar l'edat de prejubilació dels afectats per l'ERO a 53 i 54 anys, segons ha avançat poc abans de les 17:30 hores el sindicat STM-IV.

Aquest punt era un dels conflictius. Aquest mateix dilluns al matí, de fet, sindicats i empresa s'havien reunit sense arribar a cap acord precisament per l'edat a la qual els treballadors es poden acollir a aquest ajust. La companyia va presentar una proposta divendres que ofereix prejubilacions des dels 55 anys i el sindicat majoritari a la planta, UGT, demanava ampliar l'oferta de prejubilacions als 54 i 53 anys. 

Aquest expedient de regulació preveu el despatxament de 1.144 persones, un 18% de la plantilla.

La proposta d'aquest dilluns, a més, rebaixa el percentatge del pagament i també les cotitzacions especials de la Seguretat Social, segons ha afegit el sindicat. Es tracta de la huitena reunió i està prevista que aquest dimarts es torne a reunir la taula negociadora. De fet, aquesta nova proposta contempla abonar el 70% del salari net als empleats i empleades de 53 i 54 anys i del 80% als de 55 anys i del 85% per als majors de 56, amb cotitzacions a la Seguretat Social fins als 61 i 62 anys, en els dos primers trams, i fins als 63,64 i 65, respectivament, per als trams de major edat, segons la proposta.

UGT ha explicat també la proposta en un comunicat en el qual ha recordat que la rebaixa de l'edat per a acollir-se a la prejubilació és seua. El sindicat també ha remarcat que malgrat la rebaixa de l'edat les condicions econòmiques "no seran exactament les mateixes". El sindicat, en tot cas, confia que la direcció de la multinacional prenga en consideració la proposta sindical de millorar les condicions dels treballadors de 53 i 54 anys. 

També et pot interessar

stats