La directora general de Tributs: "El nombre de donacions ha augmentat un 45% i això ajudarà a dinamitzar l’economia"
Inmaculada Domínguez ha defensat les deduccions del govern valencià per a “convergir” cap a la fiscalitat de la mitjana de l’Estat
La directora general de Tributs i Jocs, Inmaculada Domínguez, ha assegurat que el nombre de donacions a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 45% des de l’entrada en vigor de la mesura ara fa tot just un any. En una entrevista, este divendres, en Les notícies del matí, l’alt càrrec de la Conselleria d’Hisenda ha reconegut que la bona acollida d’este impost estrela durant el primer any de legislatura de Carlos Mazón” indueix a pensar que això ajudarà a dinamitzar l’economia valenciana”.
En el mateix sentit, Domínguez ha valorat positivament les primeres bonificacions del Consell en despeses com el dentista, oculista i centres esportius, a les quals ha informat que enguany s’han presentat 12.000 declaracions aplicant estos tipus reduïts. També ha detallat que, amb dades de l’agost, l’impost de transmissions se situa en 1.277.000 d’euros, un 14% més que en el mateix mes de l’any passat, “i això es tradueix en un mercat immobiliari més dinàmic, no estancat”.
Sobre les crítiques de l’oposició per reclamar una reforma del finançament autonòmic quan el govern valencià, alhora, està abaixant els impostos, Domínguez ha assegurat que estes dos accions no són contradictòries, i que els valencians i les valencianes estan “doblement castigats” per l’infrafinançament i per patir una fiscalitat més elevada que la mitjana espanyola. “S’ha de separar el discurs. S’ha de deixar d’exigir als valencians que de la seua butxaca paguen l’infrafinançament, que s’ha de resoldre en la seu política”.
Així, ha exemplificat esta “fiscalitat elevada” amb l’IRPF de les rendes a partir de 62.000 euros, que tributen al 25% a la Comunitat Valenciana quan, diu, a Catalunya ho fan al 21,5%. Per això, ha defensat una tendència a igualar-se a la mitjana de la resta de l’Estat. “Lluny d’estimular la recaptació, indueix a una economia submergida, a deslocalitzacions i a una enginyeria fiscal. S’ha de saber trobar l’equilibri, convergint cap a la mitjana”, ha apuntat.