Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Espanya, segon país de la UE amb més vendes de préstecs problemàtics el 2018

Les emissions d’instruments financers sostenibles creixen a Europa un 2.300% des de 2013.

Les emissions d’instruments financers sostenibles creixen a Europa un 2.300% des de 2013 / Arxiu

Espanya va ser el segon país de la Unió Europea amb un nombre més alt de vendes de préstecs d’actius problemàtics el 2018, només per darrere d’Itàlia, segons reflecteix l’informe anual de l’Associació de Mercats Financers a Europa (AFME, per les seues sigles en anglés). L’estudi col·loca el país en la posició número 25 quant a disponibilitat de capital de risc per a impulsar el creixement de pimes i start-ups.

Europa va registrar el 2018 un increment del 32% en la venda d’aquesta mena de carteres, amb la qual cosa va aconseguir els 182.000 milions d’euros. El 84% d’aquestes vendes van correspondre a Itàlia, Espanya i Irlanda.

Inversions de capital de risc

L’informe, elaborat per l’associació que agrupa tots els agents dels mercats financers majoristes d’Europa, en col·laboració amb una desena d’organitzacions internacionals, destaca que les pimes espanyoles es van beneficiar de 1.800 milions d’euros en inversions de capital de risc, enfront dels 194.000 milions d’euros en préstecs bancaris. L’absència de liquiditat en el mercat per a inversions enfocat a empreses noves ha espentat nombrosos emprenedors a buscar finançament fora de les fronteres europees. Deu companyies van recaptar, l’any passat, un total de 4.600 milions d’euros en la borsa dels Estats Units.

Entre els 28, únicament se situaven per darrere d’Espanya en aquest aspecte Bèlgica i Itàlia, mentre que no hi havia dades disponibles per a Polònia. Per contra, Irlanda i Estònia figuraven com els dos països que presten un suport més important de capital de risc al finançament de pimes i joves empreses.

Emissió d’instruments financers sostenibles

El text assenyala Europa com la regió del món amb més emissions d’instruments financers sostenibles, amb un creixement del 2.300% en el període 2013-2018. Espanya ocupa el seté lloc, segons aquest indicador que lideren Lituània, Luxemburg i Bèlgica. En termes absoluts, Espanya és el quart país que més emissions sostenibles va realitzar el 2018 a la Unió Europea, després de superar Suècia. Els Països Baixos, Suècia, Espanya i França van aportar 48.700 milions d’euros, és a dir, el 71% del total d’emissions de bons verds de la regió.

També et pot interessar