L'euríbor baixa del 3% en taxa diària per primera vegada en vint mesos

La tònica descendent d'este indicador permet anticipar un abaratiment en les quotes de les hipoteques variables este mes de setembre

Documentació relativa a una hipoteca, en una imatge d'arxiu
Documentació relativa a una hipoteca, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'euríbor, l'indicador més habitual a Espanya per a calcular les hipoteques, cau per davall de la barrera del 3% en taxa diària per primera vegada en vint mesos. Segons l'última actualització, este paràmetre de referència se situa en el 2,986%, quan queden tres dies perquè es conega el resultat de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) en què probablement es decidirà una rebaixa dels tipus d'interés en 25 punts bàsics.

La dada coneguda hui és una xifra diària, però ens serveix per a anticipar un alleugeriment en les quotes de les hipoteques variables este mes de setembre.

L'índex hipotecari no se situava per davall del llindar psicològic del 3% des del 16 de desembre de 2022. Amb esta nova disminució es retalla 39 mil·lèsimes, després que divendres passat, dia 6, baixara fins al 3,025%.

Quant a la mitjana mensual de l'euríbor, el setembre del 2024 queda en el 3,057%, encara que les previsions apunten que acabarà el mes en l'entorn del 3,006%. Això suposarà una xicoteta baixada respecte del mes d'agost, quan va tancar en el 3,166%. Fa un any, el setembre del 2023, l'euríbor estava en 4,149%.

El paràmetre va iniciar una senda descendent el mes de març (3,718%), animat per les previsions sobre retallades dels tipus d'interés a Europa, que el BCE va escometre al juny amb una rebaixa de 25 punts bàsics. Després de la primera caiguda, l'euríbor n'ha encadenat sis successives fins que a l'agost assolia el nivell més baix des de desembre del 2022, un 3,166%. Este 12 de setembre es preveu que el BCE la tendència de retallades dels tipus d'interés.

També et pot interessar

stats