Exceltur assegura que les places d'habitatges turístics a València i Alacant quasi dupliquen les hoteleres

Les ciutats de la Comunitat Valenciana tenen, junt amb Madrid, les millors previsions per al que queda de 2024

Turistes a València
Turistes a València / Turisme Valencia

Les places d'habitatges turístics (VUT) quasi dupliquen les hoteleres a València i Alacant, que han registrat augments entre juny i agost. De fet, estes places en habitatges d'ús turístic en les 25 ciutats principals d'Espanya van créixer en 55.295 entre juny i agost fins a les 388.453 en total; és a dir, un 16,6% més en comparació al mateix període de 2023, segons consta en un informe trimestral d'Exceltur presentat hui dimecres en roda de premsa.

La dada contrasta amb l'alça de l'1,6% d'oferta hotelera, que va aconseguir una xifra de 420.736 places, 6.791 més en comparació amb l'any passat. No obstant això, la xifra total de places dels habitatges vacacionals no arriba al màxim de l'any 2018, quan se'n van registrar 442.197. Des de llavors, una part de les ciutats espanyoles més afectades van iniciar els seus processos de regulació.

Per destinacions, Exceltur recalca que hi ha ciutats com Màlaga en què l'oferta de pisos turístics triplica l'hotelera, mentre que a València i Alacant quasi la duplica. En el cas de Madrid, existeixen 84.713 places de pisos vacacionals enfront de 92.474 en hotels.

Les destinacions urbanes valencianes, amb les millors previsions

D'altra banda, l'informe d'Exceltur també ofereix les previsions sobre la marxa del turisme durant l'últim tram de l'any, és a dir al llarg de l'últim trimestre del 2024. En eixe sentit, el document remarca que les destinacions urbanes de la Comunitat Valenciana seran, només superades per Madrid, les que preveuen un millor comportament del turisme. En concret, les ciutats valencianes esperen un repunt del 6,8% en la xifra de negoci en comparació amb el mateix període del 2023.

També et pot interessar

stats