Les exportacions valencianes de mobles cauen un 2,2% durant els nou primers mesos de 2023

Aquest retrocés es registra en un context espanyol de repunt de les vendes a l'exterior

L\'exportació de mobles valencians creix un 5,4% el 2019
Una empresa de mobles valenciana / À Punt NTC

El sector valencià del moble està patint enguany un retrocés de vendes a l'exterior. I ho fa en un context espanyol de repunt. La patronal del sector, Anieme, ha explicat aquest dimecres que les exportacions de moble espanyol han augmentat un 4% entre gener i setembre de 2023 en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Per contra, la Comunitat Valenciana, on el sector del moble representa el 23,5% de les exportacions espanyoles, ha vist caure les vendes a tercers països d'un 2,2% en aquests mesos.

Aquest retrocés s'ha registrat en un context general de repunt. Catalunya, principal comunitat autònoma exportadora, ha vist créixer les vendes d'un 9,4%, sempre segons la patronal espanyola. Galícia, amb un 11,7%, o Madrid, amb un increment del 3,4% també han registrat un comportament exportador millor que durant els primers nou mesos de 2022.

Per destinacions, en el cas valencià han retrocedit els dos principals mercats, França (on han baixat les vendes en un 5,1%) i els EUA (28,3% menys). Descensos que no han pogut ser compensats per la vitalitat registrada en mercats com Portugal, on les vendes han pujat un 37,4%, o Itàlia, que ha incrementat les compres de mobiliari valencià d'un 15,1%.

El president d'Anieme, Juan Carlos Muñoz, ha remarcat que les vendes internacionals del sector del moble espanyol continuen augmentant, si bé ha admés que el ritme de creixement s'ha vist alentit en comparació amb les dades de mesos anteriors.

També et pot interessar

stats