Fira València acull la convocatòria més gran del sector de l'hàbitat, el tèxtil i la cuina, amb vora mil empreses

Un hotel de disseny, un espai tèxtil d'avantguarda, un recorregut per les cuines del futur i més de cent conferències són alguns dels atractius de Fira Hàbitat València, Textilhogar i Espai Cuina SICI

Una imatge d'arxiu de la fira Hàbitat
Una imatge d'arxiu de la fira Hàbitat / Fira València

La Fira Hàbitat València obrirà este dilluns les portes de la 58a edició amb 384 expositors directes i 655 empeses expositores representades, juntament amb l'oferta expositiva de Home Textils Premium (HTP) by Textilhogar i de la biennal Espai Cuina SICI.

Entre les tres fires, que se celebraran fins dijous, ocuparan 96.000 m² de superfície expositiva, amb 925 marques i empreses representades, un 20% de les quals estrangeres. Enguany estrenen un pavelló dedicat a les millors signatures internacionals de decoració i interiorisme.

Un hotel de disseny amb producte made in Spain, un espai tèxtil d'avantguarda d'inspiració mediterrània, un recorregut revolucionari per les cuines del futur i una agenda amb més d'un centenar de conferències seran alguns dels atractius de la convocatòria de Fira València.

El mobiliari d'exterior i de jardí de disseny i la sostenibilitat en els productes són protagonistes enguany de la Fira Hàbitat València, que mostrarà la gran tendència del minimalisme càlid i les formes orgàniques i la combinació de diferents materials en el moble de llar.

Pràcticament tots els productes segueixen criteris de sostenibilitat en un món que aposta per l'economia circular amb empreses que ajuden a donar una segona vida al moble, segons informen els organitzadors.

El canal 'contract' per als nous establiments hotelers guanya pes

El canal contract de grans instal·lacions també domina l'oferta per als nous establiments hotelers previstos, que acudeixen amb els propis responsables de compres al costat dels seus estudis d'arquitectura i interiorisme per a trobar els proveïdors de taules, cadires, catifes o il·luminació.

Segons les tendències que presentaran els expositors, les grans col·leccions tenen colors càlids que evoquen la llum en una tendència de minimalisme càlid i disseny depurat que bandeja el fred nòrdic i aposta per les formes orgàniques i el disseny amable en el moble per a llar.

Pensant en les necessitats de tota la societat, des del punt de vist inclusiu, es podrà veure una col·lecció de mobles dirigits a persones amb diversitat funcional.

El tèxtil: les formes orgàniques s'humanitzen i aposten per la calidesa

Quant al tèxtil de la llar, les noves col·leccions donen suport a la sostenibilitat amb fibres naturals i, en línia amb les tendències de l'hàbitat, colors càlids i que transmeten essència mediterrània. Les formes orgàniques s'humanitzen i aposten per la calidesa.

En el cas dels tèxtils per al contract i l'outdoor, es tecnifiquen amb innovacions ignífugues i hidròfugues.

En la cuina, en el moble es fa un ús intensiu de fusta en les noves col·leccions i la tecnologia accelera els propis desenvolupaments per a crear innovacions que eviten el fum i l'olor, com a espai que moltes vegades constitueix el centre de la llar.

Dimarts s'hi sumen les fires Iberflora i Eurobrico

A més d'Hàbitat, Fira València acull des de dimarts la 53a edició d'Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardí.

En esta fira hi ha 450 expositors dels productors de planta interior, exterior i de temporada, jardineria, arboricultura i paisatgisme; proveïdors dels centres de jardineria i de la gran distribució, proveïdors de floristeria, flor tallada i artificial, i empreses organitzadores de grans celebracions, entre altres.

L'oferta expositiva es completarà amb la 12a edició d'Eurobrico, de caràcter biennal, que comprén el bricolatge, la ferreteria, el jardí, la decoració, la construcció i els serveis amb 220 empreses representades.

Segons els organitzadors, la celebració de cinc fires de manera simultània a València reunirà en total 1.595 firmes expositores i uns 60.000 visitants. Això situarà l'ocupació hotelera en el 90%.

També et pot interessar

stats