El fons inversor interessat en Marie Claire retira l'oferta de compra
El grup C2 Private Capital volia adquirir la planta de Vilafranca per 250.000 euros i responsabilitza del desistiment l'Institut Valencià de Finances i els creditors
Males notícies per a l'economia de la comarca dels Ports. El fons inversor interessat a adquirir la planta de Marie Claire a Vilafranca ha retirat l'oferta de compra del jutjat mercantil de Castelló. Fonts de l'empresa tèxtil han explicat a À Punt NTC que darrere del desistiment està l'oposició de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i dels creditors a l'operació.
El grup C2 Private Capital havia presentat una oferta per a comprar la fàbrica amb l'objectiu de reflotar-la i estava disposat a assumir el cost de les instal·lacions, però no del deute, que ascendeix a uns quaranta milions. Els agents que formen part del procediment concursal han considerat que la proposta no complia els requisits mínims i que havia d'assumir almenys part del crèdit. Ara el jutjat haurà de decidir si obri de nou termini perquè altres companyies puguen optar a la compra.
El 19 de juny del 2023 la direcció de Marie Claire va comunicar a la plantilla la intenció de liquidar la companyia i procedir a un expedient de regulació d'ocupació. Dies més tard va presentar el concurs de creditors i va acordar els primers acomiadaments amb els sindicats CCOO i UGT. Es va mantindre una plantilla mínima de 72 persones a Castelló i 33 a la resta d'Espanya, que continuaven en ERTO, i es va indemnitzar els 190 treballadors que l'empresa va acomiadar.
Marie Claire es va fundar el 1907 i té un gran arrelament a les comarques de l'interior de Castelló. El fabricant va obrir fa més de cent anys i es dedica des dels orígens a la confecció i comercialització de calces. Una activitat que, amb els anys, s'ha diversificat per a passar a produir també altres productes de caràcter tèxtil. La companyia, que estava en mans de Think Textil des del 2021, va arribar a tindre mil treballadors i treballadores.