La planta valenciana mantindrà una producció de 1.100 vehicles per dia

La companyia ha cessat la producció de dos models, S-Max i Galaxy, a conseqüència de la reestructuració de l'empresa

La multinacional Ford encara la recta final cap a l'electrificació dels vehicles. Foto de portada: operaris a Ford d'Almussafes / À Punt NTC

La planta espanyola de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) produirà 1.100 vehicles diaris a partir d'aquest mes d'abril. El 73% pertanyen al model Kuga. La planta fabricava fins ara quatre models: Kuga, Transit, S-Max i Galaxy. La producció d'aquests dos últims vehicles ha cessat l'1 d'abril a conseqüència de la reestructuració de les operacions de Ford a Europa, derivada de la revisió de la gamma de vehicles i l'estratègia cap a l'electrificació total el 2035.

Aquest canvi ha motivat l'aplicació d'un ERO per a 1.144 treballadors en el segon trimestre d'enguany, que està en la fase final de negociació. La direcció ha proposat que els empleats de 53 i 54 anys puguen adherir-se a l'expedient de regulació d'ocupació i així augmentar les quantitats oferides a la plantilla més jove. Aquest mateix dimarts es coneixerà la proposta d'acord final.

El 10 de març van començar les negociacions per a 960 treballadors i treballadores de la planta de vehicles i 140 més de l’àrea de motors, altres 20 a les oficines d’Almussafes i 14 més de les oficines centrals de Madrid, dedicades a màrqueting i vendes i distribució. El total representa un 20% d'una plantilla de 5.800 treballadors. Les eixides serien entre aquest mes d'abril i juny.

D'aquesta manera, la producció d'Almussafes es queda en 1.100 vehicles diaris, dels quals 800 són model Kuga i 300 Transit, i la planta segueix a l'espera que la companyia concrete els nous elèctrics que fabricarà a la planta valenciana.

A Almussafes també continua fins al 30 de juny un ERTO, conseqüència de la crisi dels semiconductors, els problemes de subministrament i la incertesa que s'ha generat arran de la guerra a Ucraïna. Els pròxims dies de parada a la planta de motors seran el 17 i el 21 d'abril, segons les últimes modificacions del calendari.

També et pot interessar

stats