Ford para l'activitat a partir de hui durant més d'una setmana

La multinacional, que està a punt de completar l'acomiadament de 626 treballadors, activarà al gener el nou ERTO que prepara el terreny per a la fabricació del nou vehicle híbrid del 2027

Entrada a la factoria de Ford Almussafes
L'accés a la factoria de Ford Almussafes, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La planta de vehicles de Ford Almussafes (Ribera Baixa) cessa l'activitat este divendres, primera de les cinc jornades d'ERTO programades a l'octubre, els dies 4, 7, 8, 14 i 15. En realitat la factoria pararà huit dies, ja que el Nou d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, és festiu autonòmic i la direcció ha programat el 10 i 11 com a vacances.

La fàbrica de motors assumeix una parada similar, que afectarà muntatge i mecanitzats, amb la diferència dels dies 4 i 14 en els quals no hi haurà ERTO total (este últim només pararà muntatge de motor, i serà dia de producció en mecanitzats).

L'ERTO vigent conclou el 31 de desembre. És de caràcter rotatori per als 996 afectats i contempla 25 dies d'atur total tant per a la planta de vehicles com per a la de motors. La parada actual afecta entre 700 i 900 persones diàries.

Ara mateix Ford només fabrica un model de vehicle, el Kuga, que munta en les tres versions que té (combustible, híbrid i híbrid endollable).

Al gener entrarà en vigor un nou ERTO, acompanyat de plans formatius per als treballadors, amb la vista posada en la fabricació d'un nou vehicle híbrid d'ací a dos anys i mig. La multinacional, que té pràcticament executat l'acomiadament de 626 treballadors, afronta una fi de cicle a Almussafes que deixarà la factoria amb poc més de 4.000 empleats enfront dels 9.000 que tenia el 2015, a l'espera que el maig del 2027 comence a fabricar 300.000 unitats anuals d'un vehicle multienergia.

També et pot interessar

stats