Formalitzada la venda de Marie Claire a l'empresa Formen

La nova propietària, que té plans ambiciosos per a la companyia, ha signat les escriptures de la compravenda

Rètol de la fàbrica de Marie Claire a Vilafranca
Rètol de la fàbrica de Marie Claire a Vilafranca / Paco Poyato (Europa Press)

L’empresa Formen, que ha adquirit la unitat productiva de Marie Claire, ha signat les escriptures de la compravenda de l’empresa valenciana este divendres, segons han confirmat fonts d'UGT.

El jutjat mercantil número 1 de Castelló va autoritzar l'operació després que l'oferent corregira els defectes de l'oferta inicial i que el Fons Garantia Salarial, Fogasa, manifestara mitjançant un escrit la conformitat amb l'autorització per a l'operació. El preu de venda es va fixar en 250.000 euros.

A pesar que estava previst que tots els treballadors que es troben en ERTO s'incorporaren a Marie Claire abans del 30 de setembre —data en la qual finalitza l'expedient—, encara en falten al voltant de 60.

Sobre aquest tema, el secretari general d'UGT FICA comarques de Castelló, Antonio Durán, ha assenyalat que ha sol·licitat una reunió per a dilluns amb la nova direcció de Marie Claire per a resoldre els dubtes que ha generat la no incorporació d'esta part de la plantilla en el termini previst. Defén que l'empresa hauria de fer-se càrrec de les nòmines d’estos treballadors fins que s’hi incorporen, perquè no queda temps per a prorrogar de nou l'ERTO. 

L'empresa, segons va informar en un comunicat, té plans “ambiciosos” per a Marie Claire, que inclouen l'expansió del catàleg de productes per a abastar roba interior, roba esportiva, roba de bany per a homes i dones, productes sanitaris, així com el manteniment de la línia tradicional que ha definit l'excel·lència de la marca.

A més, es preveu la modernització de la planta de producció a Castelló i l'enfortiment de la presència de la marca tant en el mercat espanyol com en l'internacional. L'empresa ha reafirmat el compromís amb l'economia local a mantindre i generar nous llocs de treball a la comarca.

En el marc dels plans de modernització, Formen realitzarà una inversió “significativa” en la instal·lació de panells fotovoltaics a les bases de producció dels Ports. Una iniciativa és part d'una estratègia integral destinada a optimitzar la capacitat d'autoconsum elèctric de l'empresa i a reduir considerablement les emissions de CO₂, fet que contribuirà al benestar del medi ambient i a la sostenibilitat de la comarca.

També et pot interessar

stats