Els forns i les pastisseries avancen la venda dels productes de Setmana Santa

Cada vegada és més comú veure llesques, ous de Pasqua i pestinyos fora de les dates festives típiques

Imatge d'arxiu de llesques
Imatge d'arxiu de llesques / Shutterstock

Quan encara falta més d'un mes per a Setmana Santa, els pastissers i les botigues, tant les xicotetes com algunes grans cadenes de supermercats, han avançat la venda de dolços típics d'estes dates a causa d'un increment de la demanda per part dels consumidors.

Les llesques, els ous de Pasqua i els pestinyos són alguns dels dolços típics de la Setmana Santa que ja es poden trobar en els lineals de les botigues. Tots estos productes elaborats fins fa uns anys eren temporals, però en els últims anys han aconseguit trencar l'estacionalitat.

L'Associació Espanyola d'Indústries de Forn, Brioixeria i Pastisseria (Asemac) ha confirmat que un dels productes que més s'han vist afectats per la desestacionalització són les llesques o rosques. "La llesca continua guanyant protagonisme en el mercat, amb increments de més d'un 30% en volum respecte a l'any anterior", que ha puntualitzat que entorn del 40% del seu consum es concentra per Setmana Santa.

També cal tindre en compte la restauració, un sector que ha incorporat estos articles, com la llesca amb ou, per a vendre'ls en bars i restaurants en una versió renovada, com acompanyades de gelat o diferents tipus de xarops.

Els canvis de tendència en el consum han fet que els productes de Setmana Santa, a poc a poc, hagen aconseguit guanyar espai en les vitrines de les pastisseries.

També et pot interessar

stats