Futurmoda compleix 25 anys enfrontant-se als reptes de la sostenibilitat i la digitalització
A més ha de fer front a l’alentiment de les exportacions causat per la inflació
Futurmoda, la fira que mostra les últimes novetats en la indústria auxiliar de la sabata compleix 25 anys, i aquest dimecres ha obert les a Elx (Baix Vinalopó) amb la sostenibilitat dels teixits del calcer i la marroquineria com a fil conductor, continuant amb la tendència dels últims anys.
De fet, el 35% dels expositors han presentat almenys cinc productes sostenibles perquè l'ecodisseny marca la innovació en els teixits i altres components del calcer i marroquineria. El consumidor cada vegada busca productes més respectuosos amb el medi ambient, i per a comprar amb consciència necessita informació. I una de les ferramentes és el passaport per a les sabates que desenvolupa l'Institut Tecnològic del Calcer que funciona en forma de xip o codi QR en la sabata, indica l’investigador de Medi Ambient d’Inescoop, Borja Mateu, investigador de Medi Ambient d’Inescoop.
Un exemple són les sabates fetes amb el rebuig dels caquis que no poden arribar al mercat de l’empresa Persiskin. D'una banda, s’aconsegueix un producte vegà que redueix l'empremta de carboni, i d'altra donen eixida a un residu agrícola, explica el seu gerent Jaime Sanfélix.
Durant dos dies fabricants de components del calcer de tot el món es donen cita en Futurmoda, una fira que enguany compleix vint-i-cinc anys i reuneix 260 empreses que mostren les últimes tendències i novetats de la indústria auxiliar de la sabata. Aquesta edició també afronta grans reptes com innovació i digitalització en un context econòmic marcat per la inflació que ha alentit les exportacions de forma general i que afecta també el sector del calcer, del qual la Comunitat Valenciana lidera l’exportació a Espanya.