La gamba roja de Dénia és el producte més car al mercat a un mes de Nadal

El marisc en general és escàs enguany i hi ha la incògnita si hi haurà cigales perquè a penes hi ha captures

Marisc / À Punt NTC

Només falta un mes per a la nit de Nadal i el producte valencià estrela en els mercats valencians és la gamba roja de Dénia, que està a partir dels 80 euros el quilo i arriba als 115 en alguns mercats.

En el Mercat Central d'Alacant, per exemple aquestes gambes que són les de més calibre gira al voltant dels 80 euros. I els venedors i venedores adverteixen que el marisc en general està car perquè n’hi ha molt poc aquesta temporada, i encara pujarà més durant el mes que ens separa de les celebracions nadalenques. De fet, hi ha la incògnita de si enguany hi haurà cigales a Nadal, ja que a penes hi ha captures. 

Però si parlem de la gamba roja de Dénia el preu es dispara. N'hi ha molt poca i la de primera, en subhasta, no baixa de 180 euros el quilo. La gamba del Grau de Castelló, de calibre mitjà, està al voltant dels 115 euros, però de cara a Nadal pujarà als 190 euros. I el llagostí de Vinaròs, ara a 38 euros, es calcula que superarà els 50 euros el quilo en festes.  

La poca gambeta de Santa Pola que hi ha fa que el preu es dispare. La del número u, que és la més grossa està a 90 euros el quilo més despeses, explica la pescatera María Jesús Bas. Mentre que de cigales, en aquesta zona a penes n'entren. La conjunció de la parada biològica i el fet que la temporada està sent roïna per a aquest marisc, fa que el preu també puge. 

Però no només puja el marisc, el preu d’altres productes de la mar com ara el lluç o el calamar també ha començat a augmentar, segons ha contat a À Punt el pescater Evaristo López.

Quant al raïm, un altre dels productes que no poden faltar a Nadal, enguany s’ha començat a vendre ja la varietat Aledo, però amb un preu més alt del que és habitual.

També et pot interessar

stats