La gasolina cau al mínim anual en el pont de la Constitució: 1,57 euros el litre

Els combustibles s'abarateixen a les portes d'un dels caps de setmana amb més trànsit a les carreteres de l'any

Assortidor de gasolina 95 (arxiu)
Assortidor de gasolina 95 (arxiu) / Luis Boza (Shutterstock)

El preu mitjà de la gasolina toca aquesta setmana el seu mínim anual i se situa en 1,572 euros per litre, amb el que acumula un descens del 10,7% des de finals de setembre. En els últims set dies el preu mitjà d'aquest combustible ha caigut 0,82% respecte de la setmana anterior, segons dades del Butlletí petrolier de la Unió Europea publicades aquest dijous.

L'espiral baixista de la benzina 95 va començar a finals de setembre, quan va marcar el màxim —1,76 euros per cada litre— i ara encadena deu setmanes seguides de davallades. Caldria retrocedir a finals de l'any passat, quan encara estava vigent la bonificació del govern espanyol de vint cèntims per als carburants, per a trobar un preu més barat.

D'altra banda, el gasoil encadena la novena setmana consecutiva de descens i suma una davallada del 0,96% respecte als set dies anteriors. De cara al pont de la Constitució, el preu mitjà del litre és d'1,543 euros després de registrar una caiguda del 8,6% en dos mesos. Aquest carburant, de fet, ha assolit uns nivells que no es veien des de finals de juliol.

L'abaratiment dels combustibles es produeix en ple pont festiu, un dels més llargs de l'any. La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu quasi huit milions de desplaçaments des de dimarts passat i fins diumenge que ve.

En aquest context de tràfec a les carreteres tant la gasolina com el gasoil es mantenen allunyats dels pics màxims de preu assolits en l'estiu de 2022, quan la primera va disparar-se a 2,141 euros per litre i el segon va tocar els 2,1. Tot i els darrers descensos, amb els preus actuals, omplir un depòsit mitjà de 55 litres de benzina costa ara mateix 86,5 euros, uns 4,6 més que en les mateixes dates de 2022, quan s'havia de descomptar la bonificació estatal vigent dels vint cèntims. Per contra, omplir un depòsit mitjà en un cotxe dièsel suposa per a la butxaca un desemborsament de 84,8 euros, quantia 1,2 euros menor que fa un any.

També et pot interessar

stats