La Generalitat autoritza la subestació elèctrica que proveirà a la gigafactoria de Volkswagen

Mazón destaca que és "un pas important" i remarca el compromís d'accelerar els tràmits administratius per a la posada en marxa de la futura macroplanta de bateries

Mazón, durant una visita a les obres de la gigafactoria de Volkswaguen a Parc Sagunt II (arxiu)
Mazón, durant una visita a les obres de la gigafactoria de Volkswaguen a Parc Sagunt II (arxiu) / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha destacat que el govern valencià "avança amb pas ferm i decidit en la gigafactoria de Sagunt", una vegada atorgada l'autorització administrativa prèvia per a la construcció de la subestació elèctrica ST Saguntum, de 220 kW. Segons informa el gabinet de Presidència en una nota de premsa este divendres, l'objectiu essencial de la infraestructura serà garantir "amb totals garanties" el subministrament elèctric de la futura planta de bateries que pretén obrir Volkswagen a Sagunt a través de la filial PowerCo.

L'Administració autonòmica ha donat llum verda a les obres d'esta instal·lació elèctrica, que desenvoluparà Red Eléctrica. Al costat de la subestació, el Consell preveu, a més, autoritzar en les pròximes setmanes les línies elèctriques de 220 kW que la connectaran amb la xarxa de transport ja existent. Mazón ha assenyalat que amb l'autorització es fa "un pas important per al progrés d'este projecte que ja està més prop de ser una realitat" i ha remarcat el compromís del Consell per a "accelerar els terminis de les autoritzacions administratives" en l'aposta per impulsar la Comunitat Valenciana com a "pol de mobilitat i d'innovació".

En eixe sentit, el mandatari del PP ha recordat que "fa tan sols una setmana el Consell va autoritzar la contractació de les obres de construcció de la nova estació depuradora d'aigües residuals de Sagunt" per un import de 60,8 milions d'euros i amb un termini d'execució de 25 mesos que netejarà i subministrarà aigua reutilitzada a tot l'entorn industrial de Parc Sagunt II per als diferents processos industrials. Per tant, serà un servei fonamental per a PowerCo i la macroplanta de bateries.

Mazón ha ratificat, així mateix, l'aposta del Consell amb este projecte i ha ressaltat la inversió de més de 600 milions fins a la data de la Generalitat i Espais Econòmics —la societat pública participada per l'Estat i el govern valencià que gestiona el parc empresarial i logístic Parc Sagunt— per a la posada en marxa de la gigafactoria, l'estació intermodal i el Battery Campus, entre altres actuacions.

El president ha asseverat que, en conjunt, Red Eléctrica invertirà "al voltant de 62 milions d'euros" en les infraestructures lligades a la nova subestació de Saguntum i possibilitarà el subministrament elèctric a les noves demandes industrials associades, "contribuint així a impulsar el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana".

La subestació elèctrica s'ha projectat tenint en previsió una ampliació per a futurs nous consumidors i necessitats, i permetrà millorar els nivells de seguretat i fiabilitat en la xarxa emmallada de transport elèctric. Al mateix temps, donarà suport a la xarxa de distribució elèctrica de l'entorn. La ST Saguntum 400/220 kW compta amb una part relativa al parc de 220 kW, que és la que ha autoritzat la Generalitat per ser de competència autonòmica. A més n'hi ha una altra de 400 kW, l'autorització del qual depén del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i que es troba encara en fase de tramitació, així com la línia de 400 kW que connecta amb la subestació existent Gaussa, també competència estatal.

També et pot interessar

stats