La Generalitat buscarà "un pla de recol·locació" per a la plantilla de Marie Claire
La via judicial i la negociació d'un ERO d'extinció són ara les dos opcions que tenen els 72 treballadors per a finalitzar la relació amb l'empresa i cobrar la indemnització
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Susana Camarero, ha lamentat este dimarts en la roda de premsa posterior al ple del Consell el tancament d'una empresa "històrica" com Marie Claire perquè és "és roín per a l'empresa i la comarca on s'ubica". A la Generalitat li preocupen "els 72 treballadors despatxats" i Camarero ha avançat que buscaran "un pla de recol·locació" a través de Labora. La via judicial i la negociació d'un ERO d'extinció són ara les dos opcions que tenen els treballadors de Marie Claire per a finalitzar la relació amb l'empresa i cobrar la indemnització.
Segons ha destacat la vicepresidenta, des del Consell han treballat des del principi per a posar tots els mitjans "per a ajudar i possibilitar la continuació de Marie Claire" i ha recordat que amb el govern del Botànic es van acomiadar 648 treballadors d'esta empresa.
"Este procés ve des del 2019, Marie Claire va estar obtenint ajudes fins al 2022 del Botànic, 24 milions que no han servit per a reflotar l'empresa, perquè no hi ha hagut un pla de reestructuració viable. Cal preguntar a Illueca, aleshores responsable de l'IVF, que va ser el responsable d'esta operació", ha apuntat la vicepresidenta de la Generalitat.
Així, ha afegit que "lamentem el desenllaç", però ha recordat que va ser una decisió política adoptada en el Consell del Botànic i creu que "serà molt difícil recuperar els 24 milions injectats".
El propietari de Marie Claire, Ángel Pío, va anunciar dilluns que trencava el contracte de compravenda de l'empresa de Vilafranca i l'acomiadament de la plantilla que encara treballa a la planta. Sembla el final abrupte d'una empresa tèxtil històrica, que ha sigut tot un referent a Espanya i deixa un forat enorme en termes d'ocupació i d'indústria als Ports.
Antonio Durán, representant d'UGT Indústria a les comarques de Castelló, afirma que ""tirarem avant amb les demandes perquè portaran a les indemnitzacions per acomiadament improcedent i negociarem un ERO exprés". No obstant això, vaticina una negociació complicada perquè Pío, diu, "no és de fiar".
Tirarem avant amb les demandes perquè portaran a les indemnitzacions per acomiadament improcedent i negociarem un ERO exprés
És la manera més ràpida perquè la plantilla de 72 persones puga tornar al món laboral després de l'operació fallida propiciada per Ángel Pío, que va assumir la compra de l'empresa.
Per la seua banda, Cándido Andrés, representant del comité d'empresa de Marie Claire, assegura que arribaran "fins al final perquè este home no se'n vaja impune".
Liquidació de l'empresa
El futur més immediat de l'empresa és la liquidació. Este matí s'han reunit a Vilafranca la plantilla i l'administrador concursal, que s'ha compromés a no tornar a presentar un concurs de creditors per a la firma. Antonio Durán ha dit que l'administrador concursal els ha comentat que mantindrà "el compromís que Ángel Pío complisca amb el contracte i si això no es produeix, procedirà a embargaments".
Ara, la voluntat de la plantilla és que els terminis s'agilitzen per a poder posar fi a este malson de huit mesos sense cobrar la nòmina.
El responsable és Ángel Pío, propietari de For Men, l'empresa que comprà l'estiu passat Marie Claire, en concurs de creditors, per 250.000 euros. Ni ha pagat eixos diners ni als treballadors i, per no pagar, no ha pagat ni la llum.
Fa cinc mesos l'empresari visitava les instal·lacions i anunciava una espenta per al futur de Marie Claire. Al final, no ha sigut així. Com que no pagava, el jutjat mercantil número 1 de Castelló, el del concurs, li va embargar els comptes desembre passat.
Pío va explicar que tanca perquè no disposa de diners, per asfíxia financera. Bé, resulta que este dilluns el mateix jutjat va alçar els embargaments que va acordar en desembre. Diu que no era l'òrgan ni el procediment per a reclamar-li eixos deutes.