Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La Generalitat demana que la seu de l'entitat resultant de la fusió es mantinga a València

Vicent Soler destaca que disposar d'un banc més competitiu serà "bo per a l'empresa valenciana".

VÍDEO | La Generalitat demana que la seu de l'entitat resultant de la fusió es mantinga a València

La Generalitat està fent gestions amb els dirigents de CaixaBank i Bankia perquè l'entitat resultant de la fusió entre els dos bancs mantinga la seu a València. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha destacat a l'À Punt Notícies migdia que les converses del cap del Consell, Ximo Puig, "estan avançades i és optimista al respecte". Segons Soler, seria lògic mantindre la seu a València, on està actualment la seu social de les dues entitats.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que "seria una fita molt positiva per a la Comunitat Valenciana" que l'entitat resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia mantinguera la seu a València. No obstant això, ha subratllat el seu "respecte absolut a les decisions que prenguen aquestes dues entitats privades".

Soler ha explicat que la fusió de les dues entitats és el pas lògic dins del replantejament financer europeu. Considera que són entitats "complementàries" que tenen activitats "en les que podran ajudar-se", ja que CaixaBank està més centrada en els negocis de les grans empreses i Bankia més orientada en la banca domèstica i a les xicotetes i mitjanes empreses.

Allò important al final, segons ha afegit el conseller d'Hisenda, és aconseguir una competitivitat que permeta "arreplegar si és possible tot el que ha invertit la ciutadania a través de les ajudes públiques, sobretot en el cas de Bankia".

Sobre les implicacions d'aquesta fusió per a l'economia valenciana, Soler ha ressaltat que disposar d'un banc més competitiu "serà bo per a l'empresa valenciana". A més, considera que la fusió no perjudica la competència "perquè hi ha molts altres bancs, treballant en una divisió semblant i podran competir amb les mateixes armes" i permetrà que el banc resultant es posicione en l’àmbit europeu.

La CEV veu "molt positiva" la possible fusió

Per la seua banda, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana considera que la possible fusió és "molt positiva" i "està en línia amb el que el context econòmic requereix i amb les recomanacions que el Banc Central Europeu està traslladant a tot el sector bancari de la Unió Europea".

En un comunicat, la patronal ha explicat que des del punt de vista empresarial, i amb la informació de la qual es disposa, la nova entitat, que passaria a ser el primer banc espanyol, elevarà les seues ràtios econòmiques i comptables. Cosa que li possibilitarà avançar en solvència i rendibilitat. Al seu torn, això permetrà elevar els graus d'eficiència i valor en els serveis bancaris a empreses i ciutadans, per la qual cosa "l'operació no sols és positiva en termes econòmics, sinó també en termes de sinergia i qualitat de servei als clients".

La CEV confia que la seu de l'entitat fusionada es mantinga al territori valencià, ja que les dos entitats tenen actualment la seu a València.

València

També et pot interessar