La Generalitat explora amb ThyssenKrupp la continuïtat de la fàbrica de Galmed a Sagunt
Els consellers Rovira i Montes han mantingut una reunió telemàtica amb els representants de la companyia per a buscar solucions al tancament de la planta
La Generalitat ha obert un procés de negociació amb ThyssenKrupp per a explorar la continuïtat de la fàbrica de Galmed a Sagunt (Camp de Morvedre) després de l'anunci de tancament de la companyia alemanya, que afectarà 121 empleats.
Per part de la Generalitat, s'ha creat un grup de treball integrat per representants de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació i la d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.
Els consellers José Antonio Rovira i Nuria Montes han mantingut una reunió telemàtica aquest dijous amb els representants de ThyssenKrupp a Alemanya, amb el propòsit d'explorar solucions tècniques i alternatives enfront de l'anunci de tancament de la fàbrica a Sagunt, segons informa la Generalitat.
En la reunió, els han informat sobre el panorama advers que travessa la indústria siderúrgica a Europa, una crisi que ha ocasionat milers d'acomiadaments, incloent-hi el tancament d'una planta de ThyssenKrupp a Alemanya.
Els directius de l'empresa han reconegut que el tancament a Sagunt respon a una situació global que ha afectat el seu model de negoci; no obstant això, han admés que no havien contemplat la possibilitat que l'administració autonòmica poguera oferir-hi alternatives, segons la Generalitat.
En aquest sentit, han expressat la seua disposició a col·laborar amb la Generalitat per a explorar solucions que no impliquen el cessament definitiu de l'activitat a Sagunt.
Com a resultat d'aquesta disposició conjunta, la Generalitat i la companyia alemanya han acordat crear un grup de treball que s'enfocarà a abordar els detalls tècnics amb l'empresa per a avançar en la cerca d'una solució consensuada.
Amb el grup en marxa, hi haurà un diàleg continu en les pròximes setmanes amb ThyssenKrupp, que culminarà en una reunió presencial entre els responsables d'Ocupació i Indústria i els representants de la planta de Sagunt, tal com s'ha acordat aquest dijous.
Segons la informació rebuda per l'equip de la Generalitat, ThyssenKrupp ha atribuït la decisió de tancament als mals resultats globals de l'empresa, que va tancar l'any fiscal amb pèrdues de 2.072 milions d'euros.
El tancament a Sagunt no es durà a terme abans d'un any, i ThyssenKrupp ha expressat la seua confiança en la recol·locació dels 121 empleats en empreses del sector.
A més, l'empresa es va comprometre a proporcionar formació a aquells professionals que necessiten un perfil laboral més adequat a les necessitats de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, i fins i tot a oferir ocupació a altres persones en les plantes alemanyes de ThyssenKrupp.
A la reunió també han assistit el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Antonio Galvañ, i el secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco.