La Generalitat interposarà un recurs si se sancionen les empreses que fugiren de Catalunya

Mazón afirma que defendrà aquestes "974 empreses que ja són de la Comunitat Valenciana" i assegura que la proposta de Junts demostra que "el nacionalisme ha fracassat i que només li queda l'extorsió"

Carlos Mazón i Maria José Catalá amb empresaris aquest dimecres
Carlos Mazón i María José Catalá amb empresaris aquest dimecres / X: @carlos_mazon_

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha promés defensar jurídicament i protegir les empreses que es van instal·lar a la Comunitat Valenciana i que venien de Catalunya després del procés independentista del 2017, si prospera la proposta de Junts de multar-les si no tornen a la seua comunitat originària.

A més, ha xifrat en un total de 974 aquestes "empreses que ja són de la Comunitat Valenciana" i ha assegurat que la proposta demostra que "el nacionalisme ha fracassat i que només li queda l'extorsió".

Així ha valorat la idea que contempla el partit de Carles Puigdemont, pròfug de la justícia espanyola, que les empreses que van traslladar la seu de Catalunya "puguen ser sancionades" si no hi tornen, al costat d'incentius fiscals per a les que hi tornen o hi hagen mantingut la seu.

Ara com ara, Junts manté la negativa a donar suport als decrets anticrisi del govern si no s'accepta aquesta proposta.

No permetrem que s'extorquisca o es multe il·legalment empreses que ja són valencianes

"No permetrem que s'extorquisca o es multe il·legalment empreses que ja són valencianes", ha declarat Mazón després d'un desdejuni informatiu protagonitzat per l'alcaldessa de València, la també popular María José Catalá.

Segons ha denunciat, la idea de Junts demostra que el govern i els partits que li donen suport estan disposats a "extorquir i incomplir la Constitució i la llibertat de mobilitat d'empreses".

Recurs immediat d'inconstitucionalitat

Enfront d'això ha promés defensar les empreses instal·lades a la Comunitat procedents de Catalunya mitjançant "un pla d'estabilització i suport" i, "fins i tot si és el cas", amb un recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'Advocacia de la Generalitat Valenciana, que "està alertada per a reaccionar immediatament".

La idea de Junts demostra que el govern i els partits que li donen suport estan disposats a "extorquir i incomplir la Constitució i la llibertat de mobilitat d'empreses

En paral·lel, Mazón ha fet una crida al fet que s'instal·len a la Comunitat Valenciana les empreses catalanes que "busquen un espai de confiança, reducció administrativa, burocràcia zero, impostos baixos, un entorn amable i no de multes ni coaccions". "Ací trobaran facilitats que allí no estan trobant i suport fiscal per a generar ocupació i desenvolupament", ha garantit.

Confia en la permanència de les empreses

Preguntat per si ha contactat amb empreses com CaixaBank, que va instal·lar la seu social a València, ha assegurat que en els últims dies manté un "intens diàleg" amb moltes companyies arribades des de Catalunya, no sols les financeres: "Converses molt fructíferes per a la seua permanència, desenvolupament i fins i tot per a l'arribada de noves".

També et pot interessar

stats