El govern espanyol aprova la previsió de creixement per a este 2024 que serà del 2,7%

La previsió inclou una revisió a l'alça per a 2025 i 2026, que ara se situa en el 2,2 i en el 2%, respectivament

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, durant la roda de premsa
El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, durant una roda de premsa / Jesús Hellín (Europa Press)

El Consell de Ministres aprovarà este dimarts una nova actualització de les previsions macroeconòmiques per als pròxims tres anys. Per a 2024, tal com ha avançat el responsable d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, la previsió de creixement es revisarà tres dècimes a l'alça, del 2,4% al 2,7%.

En declaracions als mitjans, Cuerpo ha explicat que el govern espanyol "anirà en línia amb el que estan fent la resta d'experts", que estan elevant les previsions de creixement per a l'economia espanyola. L'actualització inclourà també una revisió a l'alça del creixement previst per a 2025 i 2026, que ara mateix se situa en el 2,2 i en el 2%, respectivament.

"Continuem treballant perquè esta bona evolució de l'economia es reflectisca també en el dia a dia (de la ciutadania)", ha afegit el ministre, que considera que ja es nota en el nombre rècord de persones ocupades, en la moderació progressiva de la inflació que millora de les rendes de les llars o en les últimes pujades del salari mínim interprofessional (SMI).

L’anunci arriba una setmana després que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) revisara a l'alça el creixement econòmic dels tres últims exercicis, fins al 2,7% en 2023 (dos dècimes més), el 6,2% en 2022 (quatre dècimes més) i el 6,7% en 2021 (tres dècimes més).

Cuerpo ha qualificat de "molt bona notícia" la revisió del PIB de l'INE la setmana passada, perquè els fa tindre "una visió més clara i més objectiva de l'esforç" que caldrà fer per a ajustar-se a les noves regles fiscals europees.

"Si creixem més", ha afegit, "augmenten les bases imposables i la recaptació", la qual cosa significa que caldrà fer "menys ajust", encara que no ha revelat si el pla fiscal estructural que es remetrà a Brussel·les el pròxim 15 d'octubre inclourà pujades d'impostos.

També et pot interessar

stats