Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T3 (reemissió)

El govern espanyol i els sindicats acorden oferir enguany 29.578 places de treball en el sector públic

La ministra de Treball atribueix els problemes per a cobrir vacants en sectors com l'hoteleria i l'agricultura a les "condicions laborals"

Díaz, aquest dilluns / Alberto Ortega (Europa Press)

El govern espanyol i els sindicats de l'àmbit públic han aconseguit aquest dilluns un acord per a oferir 29.578 places d'ocupació en l'administració general de l'Estat en 2022. D'aquest total, 15.880 són de nou ingrés (un 29% més que el 2021), 9.591 places seran de promoció interna (un 1,8% més) i les altres 4.107 són d'estabilització, segons han avançat CSIF i UGT. Es tracta d'una "oferta rècord" d'ocupació pública, segons CSIF.

L'acord s'ha concretat a la Taula de Negociació de l'Administració General de l'Estat. En acabar la reunió, UGT ha informat que l'acord inclou mesures per a agilitzar els processos selectius a través del diàleg social perquè la cobertura de les places siga més ràpida.

L'agilització dels processos selectius també es buscarà reduint els temps de publicació de les convocatòries, la incorporació dels nous efectius i el període entre exercicis. Finalment, l'acord inclou també la revisió, en els pròxims tres mesos, dels processos de promoció interna.

109.000 vacants

D'altra banda, la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha atribuït aquest dilluns l'existència de vacants als sectors de l'hoteleria o agricultura a les "condicions laborals". Díaz, que ha participat en la inauguració del fòrum "El treball del futur i el futur del treball", organitzat pel grup Prisa, ha assegurat que actualment hi ha unes 109.000 vacants concentrades en sectors com l'hoteleria, el comerç i en els llocs altament qualificats.

Unes dades que la ministra ha contextualitzat. Díaz ha assegurat que a Espanya el percentatge de vacants és del 0,7%, mentre que a la mitjana de la Unió Europea és del 2,5%, i en països com Alemanya arriba al 3,8%. "Vull enviar un missatge de tranquil·litat. A Espanya no hi ha un problema de renúncia", ha recalcat.

Malgrat això, la vicepresidenta ha analitzat les raons per les quals en sectors com l'hoteleria o l'agricultura no es cobreixen les vacants. En referència al camp, ha indicat que les condicions de treball són "extremadament dures" i les condicions retributives i de salut "són complexes". "S'ha de poder treballar en el camp i viure amb dignitat del camp", ha subratllat.

També et pot interessar