Gran part de la indústria làctia paralitza l'activitat per la vaga del transport

Denuncien que s’està esgotant la capacitat d'emmagatzematge “d'un aliment altament perible i essencial per al consum diari”

Imatge d'arxiu d'una fàbrica de llet embotellada
Imatge d'arxiu d'una fàbrica de llet embotellada / Shutterstock

La indústria làctia espanyola ha anunciat que “es veu abocada” a suspendre la seua activitat a conseqüència de la vaga del transport, que va començar dilluns passat com a protesta per l’increment del preu dels carburants. La Federació Nacional d’Indústries Làcties ha assegurat, en un comunicat, que les fàbriques han hagut d’interrompre l’elaboració i el trasllat dels productes, per la qual cosa s’està esgotant la capacitat d'envasament i d'emmagatzematge i gestió “d'un aliment altament perible i essencial per al consum diari”.

Des de la federació critiquen que la paralització està generant conseqüències “inevitables” com la suspensió de la recollida de la llet en les explotacions ramaderes a partir de dijous i, sobretot, es posa en risc el proveïment de productes “nutricionalment bàsics en l'alimentació de les persones” com són la llet i els lactis.

“Aquest panorama és el resultat del desemparament i la impotència dels transportistes davant de l'actuació dels mal anomenats piquets informatius que han bloquejat la seua activitat”, ha valorat la indústria.

Així, des de la federació diuen que la solució implica garantir el dret a la mobilitat i la seguretat dels transportistes que no secunden la vaga i evitar conflictes d'orde públic en les carreteres espanyoles.

També et pot interessar

stats